Filtrera & anpassa

Viner från North Coast, USA

Norr om San Francisco Bay ligger North Coast som inkluderar fyra counties som har några av de mest kända distrikten och vinegendomarna Mendocino, Lake, Sonoma och Napa. I norr i Mendocino County hittar vi AVA Andersson Valley som ligger så nära ...

Läs mer om North Coast i USA

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från North Coast


Norr om San Francisco Bay ligger North Coast som inkluderar fyra counties som har några av de mest kända distrikten och vinegendomarna: Mendocino, Lake, Sonoma och Napa. I norr i Mendocino County hittar vi AVA Andersson Valley som ligger så nära kusten att dimmorna ger svalka och låga temperaturer och därför är gröna druvor vanliga (chardonnay, riesling och gewurztraminer). Här görs också en hel del mycket fin pinot noir (nästan burgundisk i stilen) och i de varmare delarna trivs zinfandel. Området är också ett av de bästa för mousserande viner på pinot och chardonnay.

Lite längre inåt landet i Mendocino AVA är det varmare och området har visat sig bra för cabernet sauvignon och zinfandel. I Lake County är det ännu lite varmare och också här trivs cabernet och zinfandel men man gör också en del sauvignon blanc.

Sonoma County ligger mellan Napa och kusten och här är odlingarna koncentrerade till en dalgång som vetter ut mot San Fransisco Bay. Dagligen kommer svala vindar och dimma in från bukten och drar norrut och skapar goda förutsättningar för eleganta viner på pinot noir och chardonnay (och mousserande viner) i AVAs som Green Valley, Russian River Valley och Los Carneros. Längre norrut avtar den svalkande effekten och i AVA Alexander Valley och AVA Dry Creek Valley har cabernet, zinfandel och fylliga chardonayviner rönt framgångar. På senare tid har ett område utmed kusten väster om Russian River Valley visat stor potential. Sonoma Coast ansågs länge alltför arbetskrävande för vinodling men idag kommer några av USAs mest spännande viner härifrån.

Öster om Sonoma på andra sidan Mount Mayacamas ligger Napa Valley AVA som kanske är USAs mest kända vindistrikt med koncentrerade och smakrika rödviner på bland annat cabernet sauvignon från distrikt som Rutherford AVA, Oakville AVA och Stags Leap AVA. Och i Yountville AVA i de inre delarna av Napa odlas bland annat cabernet franc, sangiovese och zinfandel.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du