Filtrera & anpassa

Viner från Rheinhessen

Precis söder om Rheingau och Rhein, med Nahe i väster och norr om Pfalz ligger Rheinhessen som är den region i Tyskland som tillsammans med Pfalz producerar mest vin. Och länge var det också, med ett par lysande undantag, associerat med ganska trista ...

Läs mer om Rheinhessen i Tyskland
Dölj atlas

Mer om viner från Rheinhessen


Precis söder om Rheingau och Rhein, med Nahe i väster och norr om Pfalz ligger Rheinhessen som är den region i Tyskland som tillsammans med Pfalz producerar mest vin. Och länge var det också, med ett par lysande undantag, associerat med ganska trista alldagliga viner som Liebfraumilch och Niersteinger Gutes Domtal. Vintyper som länge kom att personifiera tyska viner - men som hade lite eller inget med landets bästa viner att göra.

Idag är Rheinhessen ett av Tysklands hetaste distrikt med ett gäng unga och hungriga vinmakare som satt regionen på kartan. Ofta tillhör de någon organisation som Message in a Bottle, Vinovation eller Rheinhessen Five och gör intensiva viner med lägre skördeuttag och naturlig jäst.

Rheinhessen är en av Tysklands torraste regioner med varma kvällar. Man brukar dela in området i tre delar. Bereich Nierstein, i den nordöstra delen av regionen, har historiskt räknats som kvalitetsledande på grund av närheten till Rhein och den mineralirika jorden med inslag av skiffer. Här ligger några fantastiska vingårdar.

Bingen ligger i nordväst och domineras av röda viner och slutligen Bereich Wonnegau längre söderut som inkluderar städerna Worms och Alzey som tidigare var centrum för Liebfraumilchproduktionen. Även här finns det i dag vinbönder som gör riktigt bra viner.

Müller-thurgau är fortfarande den mest planterade druvsorten följt av riesling. Fortfarande är de flesta vinerna lite sötare än i Rheingau och Pfalz - men även här har trenden mot torrare viner gjort sig gällande. Dornfelder är den mest planterade blå druvsorten följt av lite spätburgunder (pinot noir).

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du