Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Pfalz

Med sina 23 000 hektar är Pfalz - som kallades Rheinpfalz fram till 1992 - Tysklands näst störa vinregion efter Rheinhessen men ofta den som producerar mest vin av alla de 13 regionerna.Pfalz är lite av Tysklands Alsace där det ligger söder om Nahe ...

Läs mer om Pfalz i Tyskland
Dölj atlas

Mer om viner från Pfalz


Med sina 23 000 hektar är Pfalz - som kallades Rheinpfalz fram till 1992 - Tysklands näst störa vinregion efter Rheinhessen men ofta den som producerar mest vin av alla de 13 regionerna.

Pfalz är lite av Tysklands Alsace där det ligger söder om Nahe och väster om Rhein med Frankrike (och Alsace) som sin södra gräns. Det är Tysklands soligaste och torraste distrikt som förr var centrum för ganska oinspirerade och massproducerade viner men som i dag gör spännande viner på framförallt riesling och spätburgunder (pinot noir). Vinerna är fylligare och varmare än de flesta andra tyska viner med en rik bärighet och har lite högre alkoholhalt.

Många jobbar också medvetet ekologiskt i vingårdarna (här finns över 100 egendomar som arbetar ekologiskt eller biodynamiskt). Regionen var det första att få en egen “vinrutt” och många i den nya generationen av vinmakare har fokuserat rejält på kvalitet framför kvantitet.

Riesling och müller-thurgau är de klart viktigaste druvsorterna följt av kerner, silvaner och scheurebe. Regionen gör också en del fina röda viner på portugieser, dornfelder och spätburgunder (pinot noir). Druvorna växer på varierande jordar av fossil kalksten, märgel, granit, porfyr och lera med inslag av skiffer.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du