Filtrera & anpassa

Viner från Baden

Baden är Tysklands tredje största och sydligaste vinregion och sträcker ut sig som ett L med omkring 16 000 hektar mot gränserna till Frankrike i väst och Schweiz i söder. Det är också det varmaste vinområdet i Tyskland med mycket sol och den enda av ...

Läs mer om Baden i Tyskland
Dölj atlas

Mer om viner från Baden


Baden är Tysklands tredje största och sydligaste vinregion och sträcker ut sig som ett “L” med omkring 16 000 hektar mot gränserna till Frankrike i väst och Schweiz i söder. Det är också det varmaste vinområdet i Tyskland med mycket sol och den enda av landets regioner som klassas som Zon B i EUs klimatklassificering av Europas vingårdar.

Här i det varma kontinentala klimatet öster om Rhein och norr om Bodensee trivs pinot noir (spätburgunder) som är regionens viktigaste druva när det gäller kvalitetsviner. Den växer på varierande jordar och kan ge röda viner med fin frukt, bra nerv och syror. Müller-thurgau är den näst mest planterade druvsorten följt av de vinmässigt viktigare pinot gris (grauburgunder) och pinot blanc (weissburgunder). Sedan följer riesling och chasselas.

Chasselas som är vanlig i Schweiz är också populär i den södra delarna av Baden kring Bodensee och Markgraflerland nere mot gränsen till grannlandet där den ger friska, aromatiska och lite strama viner. Områdets bästa viner görs annars på en sträcka av 16 mil från Freiburg till Mannheim i distrikt som Kaiserstuhl, Ortenau och Kraichgau där de ligger skyddade mellan Vosgeserna och Haardtbergen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du