Filtrera & anpassa

Viner producerade i Burgenland

Burgenland i den sydöstra delen av Österrike är kanske den region som på senare år gjort de största framstegen internationellt. Det är Österrikes näst största vinregion med nära 14 000 hektar planterad vinmark och man har fyra DAC-områden ...

Läs mer om Burgenland i Österrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Burgenland


Burgenland i den sydöstra delen av Österrike är kanske den region som på senare år gjort de största framstegen internationellt. Det är Österrikes näst största vinregion med nära 14 000 hektar planterad vinmark och man har fyra DAC-områden: Mittelburgenland DAC, Leithaberg DAC, Eisenberg DAC och Neusiedlersee DAC.

Det varma inlandsklimatet mildras en hel del av sjön Neusiedlersee som också skapar de rätta förutsättningarna med ömsom fukt och värme för att göra intensivt söta beerenauslese- och trockenbeerenausleseviner på druvor som angripits av mögelsvampen botrytis cinerea (ädelröta) som koncentrerar sockret i druvorna genom att låta vatten avdunsta. Men det är framförallt de ganska kraftiga och djupa vinerna på blaufränkisch som skapat störst intresse de senaste åren.

Området delas in i fyra delar eller underdistrikt: Neusiedlersee, Neusiedlersee-Hügelland, Mittelburgenland och Südburgenland.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du