Filtrera & anpassa

Viner från Neusiedlersee, Österrike

Neusiedlersee är ett av distrikten i Österrikes näst största vinregion Burgenland och omfattar den östra sidan av sjön också kallad Seewinkel. Neusiedlersee har ett perfekt klimat för söta ädelrötade viner som görs på druvor som angripits av ...

Läs mer om Neusiedlersee i Österrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Neusiedlersee


Neusiedlersee är ett av distrikten i Österrikes näst största vinregion Burgenland och omfattar den östra sidan av sjön (också kallad Seewinkel). Neusiedlersee har ett perfekt klimat för söta ädelrötade viner som görs på druvor som angripits av mögelsvampen botrytis cinerea.

Svampen trivs i klimatet som varvar dimmiga lite fuktiga mornar med varma och torra eftermiddagar och sätter sig på druvornas skal och skickar in filament som perforerar druvan. I processen avdunstar vatten och sockret (men även syror och mineraler) koncentreras inne i druvorna. I processen skapas också en del ämnen som en typ av antibiotika och anti-svampliknande ämnen som försvårar jäsprocessen.

Det görs även söta viner som Strohwein och Eiswein på druvsorter som welschriesling, chardonnay, scheurebe, gruner veltliner och muscat. Men här odlas också en hel del blauer zweigelt och blaufränkisch som ger fruktiga och mjuka rödviner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du