Filtrera & anpassa

Viner från Barbaresco, Italien

Barbaresco är ett kraftfullt rött vin baserat på druvan Nebbiolo. Vinet görs runt byn Barbaresco som ligger i Piemonte, i den nordvästra delen av Italien.Sedan 1960-talet har Barbaresco haft ett rykte om sig att vara slående eleganta, aromatiska och ...

Läs mer om Barbaresco i Italien
Dölj atlas

Mer om viner från Barbaresco


Barbaresco är ett kraftfullt rött vin baserat på druvan Nebbiolo. Vinet görs runt byn Barbaresco som ligger i Piemonte, i den nordvästra delen av Italien. Sedan 1960-talet har Barbaresco haft ett rykte om sig att vara slående eleganta, aromatiska och intensiva viner. Barbaresco har 484 ha. vingårdar som ligger i ett område nordost om staden Alba. I området ligger städerna Barbaresco, Trieso, Nieve och lite Alba. Jordmånen är huvudsakligen kalkhaltig märgel och vinerna är relativt mjuka och fruktiga tillsammans med en underbar doft som har många likheter med Barolos viner. Nebbiolodruvan mognar tidigare i Barbaresco än i Barolo. Det finns därför flera bra årgångar under varje decennium i Barbaresco.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du