Filtrera & anpassa

Viner från Sottimano

Unge Andrea Sottimano och hans far Rino producerar viner av högsta kvalitet från tretton kärleksfullt vårdade hektar i vinlägena Cotta, Curra, Fausoni, Pajoré och Basarin utanför byarna Treiso och Neive. Deras Barbarescos är eleganta, suggestiva ...

Läs mer om Sottimano

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Sottimano

Unge Andrea Sottimano och hans far Rino producerar viner av högsta kvalitet från tretton kärleksfullt vårdade hektar i vinlägena Cotta, Curra, Fausoni, Pajoré och Basarin  utanför byarna Treiso och Neive. Deras Barbarescos är eleganta, suggestiva, subtila och ändå hjärtligt charmiga - att smaka dessa crus sida vid sida är att svara med ett rungande ja till skeptiker av terroir som frågar om skillnader på bara 200 meter i växtläge har betydelse!

 

Deras tillvägagångssätt är en av minimal intervention: druvornas naturliga jäst, ingen klarning eller filtrering. Inga bekämpningsmedel mot insekter används och endast organiska gödselmedel används och då endast minimalt. Naturliga täckgrödor är kvar i raderna mellan vinstockar och klipps två eller tre gånger per år. På hösten vänder de marken på varannan rad mellan vinrankorna. Var och en av de fyra cru Barbarescos ges samma behandling för att det unika i varje cru skall uttrycka sig i vinet. Jäsningen sker i ek, varav cirka 30% är ny, följt av 18-20 månader i neutrala barriquer.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du