Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Filtrera & anpassa

Viner från Ceretto

Fram till 1960-talet var firman uteslutande en negociant som köpte andras druvor och buteljerade viner. Men när bröderna Bruno och Marcello Ceretto tog över verksamheten från sin far Riccardo har man byggt upp ett imperium med bland annat ...

Läs mer om Ceretto
Dölj atlas

Mer om viner från Ceretto

Fram till 1960-talet var firman uteslutande en negociant som köpte andras druvor och buteljerade viner. Men när bröderna Bruno och Marcello Ceretto tog över verksamheten från sin far Riccardo har man byggt upp ett imperium (med bland annat restauranger och andra kulturella projekt). De två bröderna började också samla på sig egna marker och idag har man totalt 135 hektar vinmark (35 är tillägnad moscato) och gör årligen runt en miljon buteljer vin både i Barolo och Barbaresco. 

Ceretto tillhör de ursprungliga modernsiterna i Barolo. Redan på 1970-talet bytte de ut de gamla jäskaren mot rostfritt stål med temperaturreglering, började köra med kortare urlakningstider och kortare fatlagring. Ceretto har däremot aldrig gått så långt som många av de andra modernsiterna (Elio Altare, Voerzio eller La Spinetta) och från och med 2008 har man återingen börjat jäsa vinerna med hjälp av den naturliga jästen. De franska ekfaten började man först använda 1993 och de är också lite större (300 liter) än normalt. 

Men Ceretto har inte slutat experimentera (idag är det Marcellos son Alessandro som ansvarar för produktionen och Brunos son Frederico som sköter det kmmersiella). 2009 planterade man på försöksbasis fem hektar vinrankor som man odlar enligt biodynamiska principer.