Filtrera & anpassa

Viner från Vacqueyras, Frankrike

Vacqueyras AOP ligger sydväst om Gigondas i södra Rhnedalen och var precis som sin granne en av de överpresterande byarna som ingick i Ctes du Rhne-Villages AOP. 1990 fick området emellertid en egen ursprungsbeteckning.Vinerna från Vacqueyras ...

Läs mer om Vacqueyras i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från det angivna distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner
Dölj atlas

Mer om viner från Vacqueyras


Vacqueyras AOP ligger sydväst om Gigondas i södra Rhônedalen och var precis som sin granne en av de överpresterande byarna som ingick i Côtes du Rhône-Villages AOP. 1990 fick området emellertid en egen ursprungsbeteckning.

Vinerna från Vacqueyras påminner mycket om dem från Gigondas. 80 procent är rött vin som görs på mestadels grenache (minst 50 procent) med hjälp av syrah, mourvèdre och cinsault. Resten är rosé. De röda vinerna från Vacqueyras är varma, saftiga och komplext kryddiga med smak av röda bär, torkad frukt och peppar. Kanske något mer rustika än vinerna från Gigonadas och de behöver 2-3 år på flaska, gärna mer, för att visa sig från sin bästa sida!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du