Filtrera & anpassa

Viner från Saumur, Frankrike

Loire-distriktet Saumur är Frankrikes tredje största distrikt för mousserande vin efter Champagne och Crémant dAlsace även om det går att göra regionens variant - Crémant de Loire - i stora delar av Loire. Vinet görs på chenin blanc som blandas med ...

Läs mer om Saumur i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Saumur


Loire-distriktet Saumur är Frankrikes tredje största distrikt för mousserande vin (efter Champagne och Crémant d’Alsace) även om det går att göra regionens variant - Crémant de Loire - i stora delar av Loire. Vinet görs på chenin blanc som blandas med bland annat chardonnay och sauvignon blanc men man använder också blå sorter som cabernet franc och cabernet sauvignon, malbec, gamay, grolleau med flera. I Saumur-Champigny AOP regerar lätta friska rödviner på cabernet franc.

I området kring Vouvray och Touraine gör vinbönderna både rött och vitt vin. Chinon, Bourgeuil och Saint-Nicolas-de-Bourgueil (alla med egen AOP) producerar det mesta av Loires röda vin på cabernet franc (eller breton som den kallas här och som ska utgöra 90 procent av innehållet).De går från mjuka och bäriga med smaker av svarta vinbär, tobak och paprika till lite mer kärva och sträva med grön stjälkighet. De bästa görs på kalkhaltig vulkanisk berggrund och kan lagras länge och får då lite mjukare toner av läder, blyerts och torkad frukt.

Längre upp mot Vouvray AOP och Montluis-sur-Loire AOP dominerar åter de vita vinerna på chenin (oftast torra) men här odlas också sauvignon blanc och chardonnay. Särskilt Vouvray, som gör viner som kan vara helt torra, halvtorra eller söta och gjorda på ädelrötade druvor, är känt för sina långlivade viner på just chenin blanc. Vouvray är också känt för sina mousserande viner. Men det görs också en del friskt och bärigt rött på cabernet franc, cabernet sauvignon, gamay och malbec. Roséviner görs framförallt på gamay, pineau d’aunis, pinot gris och pinot noir.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du