Filtrera & anpassa

Viner från Minervois la Liviniere

Minervois la Liviniere är ett vindistrikt som ligger i regionen Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Området ligger inom AOC Appellation dOrigine Contrlée Minervois och är känt för sina kvalitetsviner av typen rött vin.Minervois la Liviniere är ...

Läs mer om Minervois la Liviniere i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Minervois la Liviniere


Minervois la Liviniere är ett vindistrikt som ligger i regionen Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Området ligger inom AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) Minervois och är känt för sina kvalitetsviner av typen rött vin.

Minervois la Liviniere är beläget mellan floderna Aude och Hérault och har en kalkstensrik jordmån som är idealisk för att odla vindruvor. Området är relativt litet, med cirka 2000 hektar vingårdar som odlas av cirka 150 vinproducenter. Detta gör Minervois la Liviniere till en relativt exklusiv vinproducent, och priset på dess viner reflekterar detta.

De vanligaste druvsorterna som odlas i Minervois la Liviniere är Syrah, Grenache, Carignan och Mourvèdre. Dessa druvor ger en balanserad och smakfull blandning som är karakteristisk för området. Vingårdarna i Minervois la Liviniere använder traditionella odlingsmetoder som handplockning av druvor och lagring av vin på ekfat.

Vinerna från Minervois la Liviniere har en intensiv färg och en rik doft av röda bär och kryddor. Smaken är fyllig och komplex med mjuka tanniner och en lång eftersmak. De passar utmärkt till rött kött, grillade grönsaker och ost.

Minervois la Liviniere har ett varmt medelhavsklimat med mycket sol och lite nederbörd, vilket ger idealiska förhållanden för odling av vindruvor. På grund av det torra klimatet är det viktigt att bevaka vattentillgången och förhindra erosion. Därför har många vingårdar i området genomfört hållbarhetsprojekt för att skydda och bevara marken och dess biologiska mångfald.

Sammanfattningsvis är Minervois la Liviniere ett vindistrikt som är känt för sina kvalitetsviner av rött vin. Området är relativt litet men exklusivt, med en kalkstensrik jordmån och traditionella odlingsmetoder. Vinerna har en intensiv färg och en rik doft av röda bär och kryddor, och passar utmärkt till rött kött, grillade grönsaker och ost. Det varma medelhavsklimatet ger idealiska förhållanden för odling av vindruvor, men det är viktigt att bevaka vattentillgången och förhindra erosion för att skydda och bevara marken och dess biologiska mångfald.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du