Filtrera & anpassa

Viner från Minervois, Frankrike

Vindistriktet Minervois ligger i regionen Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Det är ett av de mest mångsidiga och produktiva vinområdena i Frankrike, med mer än 15 000 hektar odlingsmark. Området har en rik historia som sträcker sig tillbaka ...

Läs mer om Minervois i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Minervois


Vindistriktet Minervois ligger i regionen Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Det är ett av de mest mångsidiga och produktiva vinområdena i Frankrike, med mer än 15 000 hektar odlingsmark. Området har en rik historia som sträcker sig tillbaka till antiken, och det har varit en viktig producent av vin sedan romartiden.

Minervois är känt för sina robusta och fylliga röda viner som är gjorda på en blandning av druvsorter som Syrah, Grenache, Carignan och Mourvèdre. Det finns också vitt vin som är gjort på druvor som Viognier, Marsanne och Roussanne.

De bästa vingårdarna i Minervois ligger på de kalkrika sluttningarna som omger floden Aude, där det karga landskapet och det varma, torra klimatet skapar perfekta förutsättningar för odling av vindruvor. Jordmånen ger vinerna en distinkt mineralitet, samtidigt som de får en härlig fruktighet från solen.

En av de mest kända appellationerna i området är Minervois La Livinière, som är en av endast 18 områden i Languedoc-Roussillon som har rätt att använda benämningen 'Cru'. Vinerna från La Livinière är oftast gjorda på en högre andel av Syrah-druvan, vilket ger dem en kraftfull smak med inslag av svarta vinbär, lakrits och peppar.

Vingårdarna i Minervois har under de senaste åren genomgått en renässans, och allt fler producenter satsar på ekologisk och biodynamisk odling. Området har också blivit populärt bland turister som vill upptäcka Frankrikes vintraditioner, och det finns många vingårdar som erbjuder guidade turer och provningar.

Sammanfattningsvis är Minervois ett fascinerande vindistrikt med en lång historia och en spännande framtid. Området är känt för sina fylliga röda viner som har en unik karaktär och en distinkt mineralitet. Med sitt varma, torra klimat och sin kalkrika jordmån är Minervois en av de mest spännande vinregionerna i Frankrike, och det är definitivt värt ett besök för alla som är intresserade av vin och matkultur.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du