Filtrera & anpassa

Viner producerade i Cote de Catalans

Vindistriktet Cote de Catalans är beläget i Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Det är ett relativt nytt vinområde som ligger nära Medelhavet, och det är känt för sina fruktiga, kryddiga och välbalanserade viner.Cote de Catalans ligger i ...

Läs mer om Cote de Catalans i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Cote de Catalans


Vindistriktet Cote de Catalans är beläget i Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Det är ett relativt nytt vinområde som ligger nära Medelhavet, och det är känt för sina fruktiga, kryddiga och välbalanserade viner.

Cote de Catalans ligger i Pyrenéerna, i en region som traditionellt har varit känd för sin produktion av starka viner som till exempel Banyuls och Rivesaltes. Men på senare år har området börjat producera mer moderna och eleganta viner som har fått internationellt erkännande.

De viktigaste druvsorterna i Cote de Catalans är Grenache, Carignan, Syrah och Mourvèdre. Dessa druvor är väl anpassade till det varma klimatet och den torra jorden i området. De odlas på sluttningar som vetter mot Medelhavet, vilket ger dem en lätt bris som hjälper till att reglera temperaturen och ger vinerna en friskhet.

Vingårdarna i Cote de Catalans arbetar hårt för att upprätthålla höga kvalitetsstandarder. De använder modern teknik för att producera vinerna, men samtidigt respekterar de de traditionella vinframställningsmetoderna i regionen. Vinerna från Cote de Catalans är oftast gjorda av handplockade druvor och fermenterade på naturliga jäststammar för att ge dem en unik karaktär.

En av de mest kända vinerna från Cote de Catalans är Collioure, som är gjord av en blandning av Grenache och Mourvèdre-druvor. Collioure är känt för sin djupa röda färg och sin fruktiga smak med toner av mörka bär och kryddor.

Cote de Catalans är en spännande del av Languedoc-Roussillon-regionen, och dess viner blir alltmer populära över hela världen. Områdets druvsorter och jordmån ger unika smaker och karaktärer till vinerna, vilket gör dem till en upplevelse för alla som gillar vin. Så om du har möjlighet att prova vin från Cote de Catalans, se till att ta tillfället i akt och uppleva det själv.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du