Filtrera & anpassa

Viner från Saint Romain, Frankrike

Saint-Romain AOP är ett av de mer okända distrikten i Bourgognes Cte de Beaune. Området ligger en bit bort från övriga Cte dOr i en egen dal väster om Auxey-Duresses. Här görs både vitt och rött vin på framförallt chardonnay och pinot noir. Viner som ...

Läs mer om Saint Romain i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Saint Romain


Saint-Romain AOP är ett av de mer okända distrikten i Bourgognes Côte de Beaune. Området ligger en bit bort från övriga Côte d’Or i en egen dal väster om Auxey-Duresses. Här görs både vitt och rött vin på framförallt chardonnay och pinot noir. Viner som kan vara trevliga med fin frukt.

De flesta vingårdarna ligger utmed sluttningarna på mellan 280 och 400 meters höjd och vetter åt nord/nordost eller syd/sydost. Jordmånen är en blandning av kalksten, märgel och lera. Här finns inga grand cru- eller premier cru-vingårdar men många viner buteljeras med namnet Saint-Aubin AOP följt av namnet på något speciellt läge (”lieu-dits”).

AOP-bestämmelserna tillåter både chardonnay och pinot blanc för vita viner men de allra flesta är gjorda på 100 procent chardonnay. För de röda tillåts upp till 15 procent gröna druvor (chardonnay, pinot blanc och pinot gris) men det är få som utnyttjar den möjligheten.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du