Filtrera & anpassa

Viner från Pernand-Vergelesses, Frankrike

Detta är en by och en appellation som ligger i skuggan bokstavligt och figurativt av Corton i norra Cte de Beaune. Pernand-Vergelesses ligger bakom - eller väster om - Corton-berget och delar grand cru vingårdarna Corton, Corton-Charlemagne och ...

Läs mer om Pernand-Vergelesses i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Pernand-Vergelesses


Detta är en by och en appellation som ligger i skuggan (bokstavligt och figurativt) av Corton i norra Côte de Beaune. Pernand-Vergelesses ligger bakom - eller väster om - Corton-berget och delar grand cru vingårdarna Corton, Corton-Charlemagne och Charlemagne med Aloxe-Corton.

Här görs en hel del fruktigt (hallon och jordgubbar), blommigt och kryddigt rött vin på pinot noir som kan vara lite kärvt i stilen. En tredjedel av produktionen är vitt (mestadels chardonnay men också en del aligoté). Chardonnay är framförallt planterad på toppen av kullarna där jorden där brun eller gul märgel täcker kalkstenen. Pinot noir trivs istället bäst på mitten av kullarna där det är mer stenar och kalksten. Här finns 8 lägen som klassificerats som premier cru. De är: Clos Berthet, En Caradeaux, Creux de la Net, Les Fichots, Les Basses Vergelesses och Ile des Vergelesses, Sous Frétille och Village de Pernand.

Vinerna säljs antingen som Pernand-Vergelesses Premier Cru + vingårdsnamnet AOP eller Pernand-Vergelesses Premier Cru ((i det senare fallet får de göras med en blandning av vin från olika lägen).

AOP-bestämmelserna tillåter upp till 15 procent gröna druvor i de röda vinerna (chardonnay, pinot gris och pinot blanc) men det är inget som används speciellt ofta. På samma sätt tillåts både chardonnay och pinot blanc i det vita vinerna men dessa är allt som oftast gjorda på 100 procent chardonnay.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du