Filtrera & anpassa

Viner från Moulin à Vent, Frankrike

Moulin Vent är ett vackert och anrikt vindistrikt i regionen Bordeaux, Frankrike. Området är beläget i norra delen av regionen och är känt för sin produktion av utsökt rödvin. Namnet Moulin Vent betyder vindkvarn på franska och hänvisar till de ...

Läs mer om Moulin à Vent i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Moulin à Vent


Moulin à Vent är ett vackert och anrikt vindistrikt i regionen Bordeaux, Frankrike. Området är beläget i norra delen av regionen och är känt för sin produktion av utsökt rödvin. Namnet 'Moulin à Vent' betyder 'vindkvarn' på franska och hänvisar till de många vindkvarnarna som finns i området.

Moulin à Vent är en av de tio cru-lägena i regionen, vilket innebär att områdets vinrankor anses vara bland de bästa i Bordeaux. Moulin à Vent-viner anses ha en distinkt karaktär som skiljer dem från andra Bordeaux-viner. De är vanligtvis mörkare och mer fylliga i smaken, med en härlig fruktig karaktär och mjuka tanniner.

En av anledningarna till att Moulin à Vent-vinerna är så speciella är de jordar som de odlas på. Områdets jordar består främst av granit, vilket ger vinerna en unik mineralhalt och en mycket speciell smak. De kalla vindarna från Atlanten och floden Loire bidrar också till områdets speciella terroir och ger vinerna en härlig friskhet.

Moulin à Vent-vinerna är vanligtvis gjorda på druvsorten Gamay, som ger vinerna en mjuk och fruktig smak. Viner som är gjorda på druvsorten Pinot Noir är också vanliga i området, även om de är mindre vanliga än Gamay. De bästa vinerna från Moulin à Vent kan lagras i flera år och utvecklas till komplexa och djupa viner med en rik och fyllig smak.

Moulin à Vent är också känt för sina vingårdar och vinslott. Besökare kan utforska området och upptäcka dess vackra landskap, med de karaktäristiska vindkvarnarna som tornar upp sig över vingårdarna. Många vinslott i området erbjuder provningar och guidade turer, vilket ger besökare möjlighet att lära sig mer om regionens historia och traditioner.

Sammanfattningsvis är Moulin à Vent ett vindistrikt som är väl värt att utforska för alla vinälskare. Områdets distinkta smak, unika terroir och vackra landskap gör det till en av Bordeauxs mest intressanta och spännande vinregioner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du