Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Crémant de Bourgogne

Crémant de Bourgogne, en AOC Appellation dOrigine Contrlée belägen i Bourgogne i Frankrike, är känt för sina mousserande viner. Dessa viner har en historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet och anses vara en av de främsta mousserande vinerna ...

Läs mer om Crémant de Bourgogne i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Crémant de Bourgogne


Crémant de Bourgogne, en AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) belägen i Bourgogne i Frankrike, är känt för sina mousserande viner. Dessa viner har en historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet och anses vara en av de främsta mousserande vinerna i Frankrike.

Crémant de Bourgogne ligger ungefär 200 kilometer söder om Champagne och har ett mildare klimat än denna region. Denna region är känd för sina vingårdar och kalkrika jordar som är idealiska för odling av druvsorter som Chardonnay, Pinot Noir, Aligoté och Gamay. Dessa druvor används i olika proportioner för att skapa olika stilar av Crémant de Bourgogne-viner.

Crémant de Bourgogne produceras på samma sätt som Champagne, det vill säga genom en andra jäsning i flaskan. Detta ger vinet dess karaktäristiska bubblor och en smakprofil som varierar beroende på druvsorterna som används och längden på lagringen.

Crémant de Bourgogne finns i olika stilar, från torra och fruktiga viner till mer rika och komplexa. Dessa viner är kända för sin elegans, subtila aromer och en balanserad syrlighet. De kan drickas som aperitif eller tillsammans med mat, och passar särskilt bra till fisk, skaldjur och lätta rätter.

Crémant de Bourgogne produceras av olika vinmakare och kooperativ i regionen, och många av dem har vunnit priser och utmärkelser för sina viner. Vinerna är också kända för sitt prisvärda värde i jämförelse med Champagne och andra mousserande viner.

Trots sitt rykte och popularitet är Crémant de Bourgogne fortfarande en relativt okänd region utanför Frankrike. Men med sitt utmärkta kvalitet, rika historia och värde är det värt att upptäcka denna region och dess mousserande viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du