Filtrera & anpassa

Viner från Corton, Frankrike

Corton är ett av de mest kända vindistrikten i Bordeaux, Frankrike. Det ligger på högslätten mellan floderna Gironde och Dordogne och omfattar ungefär 1 200 hektar vinodlingar.Corton är känt för att producera några av de mest prestigefyllda vinerna i ...

Läs mer om Corton i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Corton


Corton är ett av de mest kända vindistrikten i Bordeaux, Frankrike. Det ligger på högslätten mellan floderna Gironde och Dordogne och omfattar ungefär 1 200 hektar vinodlingar.

Corton är känt för att producera några av de mest prestigefyllda vinerna i Bordeaux, inklusive Grand Cru-klassade viner från Château Corton och Château Corton-Charlemagne. Dessa viner är vanligtvis gjorda av Pinot Noir- och Chardonnay-druvor och är kända för sin elegans, komplexitet och långsamma åldrande.

En av de mest unika egenskaperna hos Corton är dess jordmån. Området består av kalkstens- och märgelstenar, vilket ger druvorna en karakteristisk mineralitet och syrlighet som är svåra att hitta någon annanstans. Klimatet i området är också en viktig faktor som påverkar smaken och kvaliteten på vinerna. Corton är känt för sina kalla vintrar och milda somrar, vilket skapar en långsam och jämn mognadsprocess för druvorna.

Det finns två huvudsakliga appellations inom Corton: Corton och Corton-Charlemagne. Corton-producerade viner är vanligtvis gjorda av Pinot Noir och är kända för sin kraftfulla smak och djupa färg. Corton-Charlemagne-producerade viner är gjorda av Chardonnay och är kända för sin ljusgula färg och komplexa smak med inslag av honung, citron och mineraler.

Corton är också känt för sin vackra landsbygd, med gröna kullar som är täckta av vinodlingar. Området har en rik historia, med vingårdar som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Idag är Corton en populär destination för vinälskare som vill uppleva det bästa som Bordeaux har att erbjuda.

I slutändan är Corton ett vindistrikt som är känt för sina unika egenskaper, som jordmån och klimat, som ger upphov till några av de mest eftertraktade vinerna i världen. Med sin rika historia och vackra landsbygd är det också en plats som lockar besökare från hela världen som vill utforska regionens rika vintraditioner och kultur.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du