Filtrera & anpassa

Viner producerade i Cotes de Castillon

Vindistriktet Cotes de Castillon ligger i regionen Bordeaux i sydvästra Frankrike. Det är ett av de mindre kända vindistrikten i Bordeaux men har på senare år börjat få uppmärksamhet för sina högkvalitativa viner till relativt överkomliga priser. ...

Läs mer om Cotes de Castillon i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Cotes de Castillon


Vindistriktet Cotes de Castillon ligger i regionen Bordeaux i sydvästra Frankrike. Det är ett av de mindre kända vindistrikten i Bordeaux men har på senare år börjat få uppmärksamhet för sina högkvalitativa viner till relativt överkomliga priser.

Cotes de Castillon ligger öster om floden Dordogne och gränsar till Saint-Emilion. Klimatet i området är varmt och soligt under sommaren och mildare under hösten. Vinodlingar här ligger på sluttningar som vetter mot sydöst vilket ger en bra exponering för solen och en god dränering.

Druvorna som odlas i Cotes de Castillon är framförallt Merlot, men även Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Malbec. Merlot är den dominerande druvan och ger mjuka och fruktiga viner med en fyllig smak. Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon används ofta för att ge vinet en bra struktur och smakprofil, medan Malbec ger vinet en kryddig ton.

Vinerna från Cotes de Castillon har en tendens att vara mer lättillgängliga och mjuka jämfört med vinerna från de mer kända vindistrikten i Bordeaux. De är också mer prisvärda, vilket gör att de passar bra för vinälskare som vill prova på Bordeaux-viner utan att spendera en förmögenhet. Vinerna från Cotes de Castillon är också välbalanserade och eleganta med toner av svarta vinbär, plommon, kaffe och choklad.

Cotes de Castillon har en lång historia av vinodling som går tillbaka till romartiden. Under medeltiden blev området känt för sin vinproduktion, men under 1900-talet minskade produktionen kraftigt på grund av två världskrig och ekonomisk depression. Det var inte förrän på 1980-talet som vinproduktionen återupptogs och området började återigen att producera högkvalitativa viner.

Idag är Cotes de Castillon ett populärt resmål för vinälskare som vill upptäcka Bordeauxs vinvägar och besöka vingårdar. Besökare kan njuta av vingårdarnas fantastiska landskap, smaka på lokala ostar och andra delikatesser, och upptäcka några av Frankrikes mest spännande viner. Så nästa gång du funderar på en vinresa, överväg att besöka Cotes de Castillon i Bordeaux - du kommer inte att bli besviken!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du