Filtrera & anpassa

Viner från Chateau Montlandrie

Chteau Montlandrie köptes år 2009 av Denis Duranteou - ägaren till välkända Chteau lEglise i Pomerol. Egendomens historia dateras dock tillbaka till 1800-talet då den grundades av en italiensk familj och sticker ut i landskapet med en mycket gammal ...

Läs mer om Chateau Montlandrie
Dölj atlas

Mer om viner från Chateau Montlandrie

Château Montlandrie köptes år 2009 av Denis Duranteou - ägaren till välkända Château l’Eglise i Pomerol. Egendomens historia dateras dock tillbaka till 1800-talet då den grundades av en italiensk familj och sticker ut i landskapet med en mycket gammal torn som står mitt i vingårdarna. Slottet är det första slott i Cotes de Bordeaux som inhandlades av Denis som numera också över Château Saintayme, Château Les Cruzelles och Château Chenade.


Egendomen består av 12 hektar som är planterade med 65% merlot, 20% cabernet franc och 15% cabernet sauvignon. Första gången vinet inkluderade cabernet sauvignon i blenden var årgång 2013. Jordmånen består av lera och kalkjordar och ligger belägen på Cote de Castillons platå.


Château Montlandries viner jäses i små, temperaturkontrollerade ståltankar som varierar i storlek mellan 24-82 hektoliter vilket möjliggör att de olika vingårdsparcellerna kan vinifieras separat. Malolaktisk jäsning äger även rum i dessa tankar. Vinerna lagras därefter på 30% ny ek i snitt 14 månader. Den årliga produktionen ligger på cirka 2000-2250 lådor vin.


Sedan introduktionen på marknaden år 2009 så har man positionerat sig som en egendom som levererar bra ”bang for the buck” och rekommenderas till dem som vill hitta prisvärd Bordeaux.


Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du