Filtrera & anpassa

Viner producerade på Carmenère

Vindruvan Carmenre är en spännande druva som har en intressant historia och ger smaker som passar utmärkt till många maträtter. Ursprungligen kommer druvan från Bordeaux i Frankrike, men den har blivit mest känd för sitt ursprung i Chile där den ...

Läs mer om Carmenère
Dölj atlas

Mer om vin med Carmenère

Vindruvan Carmenère är en spännande druva som har en intressant historia och ger smaker som passar utmärkt till många maträtter. Ursprungligen kommer druvan från Bordeaux i Frankrike, men den har blivit mest känd för sitt ursprung i Chile där den numera odlas mest.

Carmenère är en druva som mognar sent och kräver varma klimat för att mogna fullt ut. Druvorna odlas ofta på höga höjder i Chile, vilket bidrar till att de utvecklar en komplex smakprofil. Smakerna varierar från mörka bär till tobak och en touch av kryddighet. Denna druva har ofta mjuka tanniner och en lättare kropp, vilket gör att den passar väl ihop med maträtter som har en liknande smakprofil.

Eftersom Carmenère är en så pass smakrik druva, passar den bra ihop med maträtter som är smakrika och kryddiga. Till exempel fungerar det utmärkt med grillat kött, särskilt rött kött eller vilt, och även med smakrika såser som bearnaise. Men den fungerar också utmärkt till vegetariska rätter, särskilt de som innehåller rostade grönsaker eller är kryddiga och aromatiska. Carmenère kan också fungera bra till ost, särskilt hårdare ostar som cheddar eller pecorino.

I slutändan är Carmenère en spännande druva som ger en komplex smakprofil och passar till många maträtter. Denna druva är perfekt för den som vill prova på något nytt och upptäcka nya smaker och kombinationer.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du