Filtrera & anpassa

Viner från Danmark, Danmark

Danmark är ett land som ofta förknippas med smöriga smrrebröd och färsk fisk, men det finns en annan kulinarisk skatt som ibland förbises - vinet.Trots att Danmark inte är ett klassiskt vinproducerande land, så har det på senare tid skett en ökning ...

Läs mer om Danmark i Danmark
Dölj atlas

Mer om viner från Danmark


Danmark är ett land som ofta förknippas med smöriga smørrebröd och färsk fisk, men det finns en annan kulinarisk skatt som ibland förbises - vinet.

Trots att Danmark inte är ett klassiskt vinproducerande land, så har det på senare tid skett en ökning av antalet vingårdar runt om i landet. Klimatförändringarna har bidragit till att det nu är möjligt att odla vin i Danmark på ett framgångsrikt sätt, och vinet som produceras är av hög kvalitet.

Vingårdarna i Danmark sträcker sig från norr till söder, med Skåne som en viktig region. Här finns det flera vingårdar som producerar prisbelönta viner. Andra regioner som producerar vin är Fyn, Jylland och Själland.

En annan intressant aspekt av Danmarks vinproduktion är att många av vingårdarna är små och familjeägda. Detta innebär att varje vingård har sin egen unika historia och traditioner som de följer när de odlar sina druvor och skapar sina viner. Detta ger en stor variation i smakerna och gör det spännande att upptäcka nya viner från olika vingårdar runt om i landet.

Trots att Danmark har en växande vinindustri, så har landet fortfarande en stark koppling till öl. Många danskar är stolta över sitt ölbryggeri och det finns en rik kultur kring ölkonsumtion. Men med den nya trenden av att producera vin i landet, så finns det nu fler alternativ att välja mellan när det kommer till drycker att avnjuta till maten.

I Danmark är mat en viktig del av den danska kulturen och det är inte ovanligt att se restauranger med lokala råvaror och traditionella rätter. Att kombinera mat och vin är också en stor del av den danska matkulturen, och det finns ett stort utbud av vinbarer och vinkällare runt om i landet.

Så, om du besöker Danmark nästa gång, se till att prova på några av landets viner och upptäck den spännande utvecklingen inom den danska vinindustrin. Medan du är där, missa inte heller chansen att smaka på några av de traditionella maträtterna som har gjort Danmark känt runt om i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du