Filtrera & anpassa

Viner producerade i Danmark

Danmark är kanske inte det första landet som kommer upp i tankarna när man tänker på vinproduktion, men faktum är att vinodling har funnits i landet sedan vikingatiden. Dock var det först på 1990-talet som den moderna danska vinindustrin började ta ...

Läs mer om Danmark
Dölj atlas

Mer om vin från Danmark


Danmark är kanske inte det första landet som kommer upp i tankarna när man tänker på vinproduktion, men faktum är att vinodling har funnits i landet sedan vikingatiden. Dock var det först på 1990-talet som den moderna danska vinindustrin började ta form.

Danmarks vinregioner ligger främst på Jylland och på öarna Själland och Fyn. Klimatet i Danmark är svalt och fuktigt, vilket inte är optimalt för vinproduktion. Men med hjälp av modern teknologi och väl valda druvsorter har man lyckats producera kvalitetsviner som utmanar de stora vinländerna i Europa.

En av de mest framgångsrika danska vinproducenterna är Skærsøgaard Vin, som har vunnit flera priser för sina viner gjorda på druvan Rondo. Andra populära druvor som odlas i Danmark är Solaris, Orion och Souvignier Gris.

Men Danmark är inte bara ett land för vinodling, utan även för mat. Den danska matkulturen är starkt förknippad med fisk och skaldjur från ?-stersjön och Nordsjön, men även med kött och mejeriprodukter av hög kvalitet.

En av de mest kända maträtterna från Danmark är smørrebrød, en öppen smörgås med olika pålägg som ofta serveras till lunch. Andra välkända danska rätter inkluderar frikadeller (köttbullar), fläskesvær (knaperstekt fläsk), och stegt flæsk med persillesovs (stekt fläsk med persiljesås).

Mat- och vinlandet Danmark har mycket att erbjuda för både finsmakare och den som är nyfiken på nya smaker. Med sin starka matkultur och innovativa vinproduktion har Danmark blivit en allt mer intressant spelare på den globala mat- och vinmarknaden.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du