Filtrera & anpassa

Viner från Western Australia, Australien

Western Australia i det sydvästra hörnet av Australien är en relativ nykomling som vinregion i vinvärlden. Här producerades visserligen vin redan på 1820-talet. Det första århundradet handlade det mest om söta starkviner från Swan District. På 1930- ...

Läs mer om Western Australia i Australien
Dölj atlas

Mer om viner från Western Australia


Western Australia i det sydvästra hörnet av Australien är en relativ nykomling som vinregion i vinvärlden. Här producerades visserligen vin redan på 1820-talet. Det första århundradet handlade det mest om söta starkviner från Swan District. På 1930-talet blev området berömt för ett gyllene vin kallat “white burgundy” - men det var på 1960-talet som saker och ting började utvecklas på allvar.

1965 kom Dr John Gladstone med en teori om att Margaret River skulle kunna bli Australiens motsvarighet till Bordeaux. En rapport fann att området hade liknande klimatmässiga förutsättningar (men med mindre frost och mer soltimmar) och under det kommande decenniet etablerades inte mindre än 20 vingårdar i just Margaret River (bland andra av Vasse Felix som blev distriktets första kommersiella vingård). Idag görs fantastiska viner på de röda och vita Bordeauxdruvorna i området.

Idag utmanas området av andra distrikt som Great Southern och andra nämnvärda distrikt inkluderar Manjimup, Pemberton och Geographe.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du