Filtrera & anpassa

Viner från Margaret River, Australien

Det finns få andra distrikt i Australien som nått sådan stjärnstatus som Margaret River i Western Australia de senaste 30 åren. Allt började med en rapport av agronomen Dr John Gladstones om likheterna mellan Margaret River och Bordeaux. Ett liknande ...

Läs mer om Margaret River i Australien
Dölj atlas

Mer om viner från Margaret River


Det finns få andra distrikt i Australien som nått sådan stjärnstatus som Margaret River i Western Australia de senaste 30 åren. Allt började med en rapport av agronomen Dr John Gladstones om likheterna mellan Margaret River och Bordeaux. Ett liknande klimat som var något mildare och hade mer soltimmar än den berömda förlagan i Frankrike och med en liknande jordmån (grus) och en flod som flöt igenom området. Nederbörden faller mest under höst och vinter och vattenbrist/vattenstress kan vara ett problem för vinrankorna.

Margaret River ligger i regionen Western Australia på Australiens sydvästra hörn söder om Perth. De första vinrankorna planterades på 1890-talet men det dröjde nästan hundra år innan distriktet fick rejäl fart.

1967 planterade en annan doktor, Dr Tom Cullity, den första vingården - vad som senare skulle bli Vasse Felix. Sedan följde en mängd andra egendomar som excellerat med bordeauxdruvor som cabernet sauvignon, sauvignon blanc och sémillon. Margaret River har idag ett grundmurat rykte för att göra några av Australiens mest eleganta och “europeiska” viner som har frukt, ryggrad och finess. Det gäller även viner som är gjorda på chardonnay och shiraz.

Idag finns långt över 100 egendomar i området och flera av dessa, som Leeuwin Estate, Cullen Wines, Moss Wood och Cape Mentell, har blivit världskända.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du