Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ken Wright Cellars Willamette Pinot Noir 2021

Ken Wright CellarsWillamette Pinot Noir 2021

USA, Willamette Valley, 750 ml, 13%

Druvorna handskördas från utvalda vingårdar, bland annat Canary Hill, Freedom Hill, Guadalupe och Nysa som alla är välkända namn. Alla druvor avstjälkas innan de jäses och vinet får sedan vila i neutrala ekfat innan det klaras lätt innan buteljering.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2021

Smaknotering

Rubinröd färg. Parfymerad kryddig doft med florala toner. Smaken domineras av vildhallon, körsbär och jordgubbar med en lätt örtkryddig ton i den silkeslena avslutningen.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Ken Wright Cellars är en välrenommerad vinproducent från Willamette Valley i Oregon, USA. Ken Wright, grundaren av företaget, har varit en pionjär inom odlingsmetoder i regionen och har dedikerat sitt liv åt att skapa några av de mest uppskattade vinerna i USA.

Ken Wright Cellars grundades 1994 med en vision om att producera viner som speglar de unika terroirerna i Willamette Valley. Företaget arbetar uteslutande med druvsorten Pinot Noir och har en mängd olika vingårdslägen som används för att skapa en rad olika viner med olika smakprofiler.

Ken Wright Cellars är kända för sina högkvalitativa viner som är balanserade, eleganta och välstrukturerade. Företaget använder sig av naturliga odlingsmetoder och håller en låg skörd för att säkerställa att druvorna är av högsta kvalitet. Vinerna är också oekade och spontanjästa vilket ger dem en unik och autentisk smak.

Företaget har vunnit flera utmärkelser för sina viner och har blivit hyllade av både kritiker och vinälskare. Ken Wright Cellars har också ett starkt engagemang för hållbarhet och arbetar för att minimera sin miljöpåverkan genom att använda hållbara odlingsmetoder och förnybar energi.

Sammanfattningsvis är Ken Wright Cellars en högkvalitativ vinproducent med en passion för att skapa viner av högsta kvalitet som speglar terroiren i Willamette Valley. Med deras fokus på naturliga odlingsmetoder och hållbarhet är de en av de mest respekterade och välrenommerade vinproducenterna i USA.

https://kenwrightcellars.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du