Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bergström Vineyard Bergström Vineyards Pinot Noir 2017

Vad tyckte du?

Bergström Vineyard Bergström Vineyards Pinot Noir 2017

USA, Willamette Valley, 750 ml, 14%

Bergström tillhör topproducenterna i Oregon och startades av John och Karen Bergström 1999. Idag drivs firman av näst yngsta sonen Josh som har en vinmakarutbildning från Oregon. Målet för svenskänttlingarna har alltid varit att göra viner i världsklass och man försakar inget utan driver jordbruket ···

Styckvis

1 049:-

/flaskaOrd. pris 1 199:-
Låda (6 st)

1 049:-

/flaska, totalt 6 294:- Ord. pris 7 194:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Stor blommig doft av röda bär, skogsvegetation och mineral. Stor medelfyllig smak av röda bär, skog, blommor och mineral. 

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bergström tillhör topproducenterna i Oregon och startades av John och Karen Bergström 1999. Idag drivs firman av näst yngsta sonen Josh som har en vinmakarutbildning från Oregon. Målet för svenskänttlingarna har alltid varit att göra viner i världsklass och man försakar inget utan driver jordbruket ekologiskt och biodynamiskt. Råmaterialet kommer från 34 hektar utspridda i Willamette Valleys bästa appellationer: Bergström Vineyard, Silice Vineyard, Winery Block, Gregory Ranch och Le Pré du Col. Bergström är idag ett högt eftertraktat namn i vinvärlden - både för sina röda och vita viner. 

Producenten

John och Karen Bergström startade sin vingårdsverksamhet med syftet att skapa Oregonviner av världsklass i Willamette Valley. De uppnår sin målsättning genom icke-industriell hantverksmässig vinmakning och biodynamisk vinodling. John och Karens mål har hela tiden varit att skapa ett arv för sina barn - idag drivs firman av näst yngsta sonen Josh som har en vinmakarutbildning från Oregon. Pappa John föddes i en by i norra Sverige och flyttade till Oregon som tonåring med siktet att nå den amerikanska drömmen och få ett bättre liv än han tidigare haft. Han blev slutligen en kirurg och far till fem barn. Efter en framgångsrik medicinsk karriär ville John tillbaka till sina jordbruksrötter och valet föll på att starta ett vineri. Idag består Bergtröm Wines av fem gårdar med totalt 34 hektar utspridda i Willamette Valleys bästa appellationer: Vineyard, Silice Vineyard, Winery Block, Gregory Ranch och Le Pré du Col. Bergström är idag ett högt eftertraktat namn i vinvärlden - både för sina röda och vita viner. 

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du