Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Quintessa Illumination by Quintessa 2022

QuintessaIllumination by Quintessa 2022

USA, Napa Valley, 750 ml, 14,5%

Med inspiration hämtad från de vita viner i Loiredalen och på jakt efter ett vitt vin från Quintessa som han kunde njuta av hemma med vänner och familj, planterade Agustin en halv hektar Sauvignon Blanc på Quintessa-gården 2002. Vinstockarna växer i de alluviala jordarna på det nordvästra hörnet av ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2022

Smaknotering

Doften är frisk med intensiva toner av grapefrukt, citron och vit persika, botaniska blommor, apelsinblomma, kvitten, citrongräs och timjan. Smaken är frisk och livlig med toner av citrus, fläderblom och en distinkt mineralitet som balanseras av en krämig konsistens och en medelfyllig, skiktad och ihållande finish.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Quintessa är en berömd vinproducent från Kalifornien i USA som är belägen i Rutherford, Napa Valley. Vinproducenten grundades år 1990 av Agustin och Valeria Huneeus som har en lång erfarenhet inom vinindustrin.

Quintessa vingård är känd för att ha en unik terroir med en variation av jordmåner och mikroklimat, vilket gör det möjligt att producera högkvalitativa druvor som representerar områdets karaktär och smaker. Vingården är också känd för sin hållbara vinförädling som resulterar i en balans mellan natur och vetenskap.

Quintessa producerar enbart röda viner som har blivit hyllade för sin kvalitet och elegans. Vingården har fem olika druvsorter planterade som används för att skapa en unik blend, inklusive cabernet sauvignon, merlot, petit verdot, cabernet franc och carmenere. Quintessa blend är särskilt populär och har fått utmärkelser från många kända vinexperter runt om i världen.

Quintessa strävar efter att vara en ledande aktör inom hållbar vinproduktion och har en biodynamisk och organisk vingård. Vinproducenten arbetar också hårt för att bevara det biologiska mångfaldet på sin mark och arbetar med ett antal organisationer för att främja hållbarhet och miljöskydd.

Sammanfattningsvis är Quintessa en känd vinproducent från Kalifornien som är känd för sin högkvalitativa och eleganta röda viner. Vingården har en unik terroir och arbetar hårt för att bevara det biologiska mångfaldet och främja hållbar vinproduktion.

https://www.quintessa.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du