Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Napa Angel Cabernet Sauvignon 2008

Vad tyckte du?

Napa Angel Cabernet Sauvignon 2008

USA, Napa Valley, 750 ml, 15%

Napa Angels Cabernet Sauvignon 2008 görs på mestadels cabernet sauvignon från alluviala och lerrika jordar i Napa Valley. Året, 2008, utmärker sig enligt Wine Spectator för sitt djup och sin koncentration - något man känner i det här vinet. Ungefär hälften av vinet har lagrats på nya franska ekfat!

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2008

Druvor

Cabernet Sauvignon

Smaknotering

Stor utvecklad doft av mörka bär, svarta vinbär, röda bär, tobak och lite läder. Smaken är mjuk och fruktdriven med en hel del mognadstoner. Här finns både mörka bär och röda bär samt lite torkad frukt och inslag av tobak och läder. 

Drickes
2016-2022
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
91 p "Exhibits a juicy core of flavors"

"Exhibits a juicy core of flavors, with blackberry, wild berry and raspberry fruit, showing a touch of bramble and stem, ending with a long, juicy finish. Drink now through 2022. 2,207 cases made."

Winefinders Wine Team
91 p "Här finns fortfarande mycket mörka bär och härliga ektoner"

"Det är ont om bra amerikansk cabernet sauvignon med lite ålder på den svenska marknaden. Därför är det lite extra kul med Napa Angel som nu har sju år på nacken. Vinet har också fått lite utvecklade aromer av tobak, läder och örter men här finns fortfarande mycket mörka bär och härliga ektoner. Koncentrationen är det är det inget fel på. En kalifornisk cabernet som visar upp skön mognad och fin fruktkoncentration."

Winefinder
WineEnthusiast
90 p "It shows Napa Valley pedigree"

"Rich and ripe, this has liberally oaked flavors of blackberry jam, black currant, dark chocolate and anise. It shows Napa Valley pedigree, but it’s tannic now, with mouth-numbing astringency. Try holding this until 2016, then give it a decanting."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Napa Angels Cabernet Sauvignon 2008 görs på mestadels cabernet sauvignon från alluviala och lerrika jordar i Napa Valley. Året, 2008, utmärker sig enligt Wine Spectator för sitt djup och sin koncentration - något man känner i det här vinet. Ungefär hälften av vinet har lagrats på nya franska ekfat!

Producenten

Napa Angel grundades år 2006 av den chilenska stjärnvinmakaren Aurelio Montes när den första Napa-årgången släpptes. Aurelio har en lång historia av vinproduktion; han var och är en av de verkliga pionjärerna i den chilenska vinnäringen. Han utexaminerades 1971 från Pontificia Universidad Católica de Chile i Santiago med en examen i både oenologi och agronomi.

Första vinet som Montes släppte var den nu smått legendariska Montes Alpha Cabernet Sauvignon - som fick fantastiska recensioner av vinkritiker runt om i världen - och Montes blev snabbt kända som en av de absolut bästa egendomarna i Chile. Montes var också en av de första att experimentera med syrah och vingårdar som var planterade på bergssluttningarna (som i Europa) snarare än nere i de bördiga dalgångarna.

Idag har man 100-tals hektar vinmark i områden som Colchagua, Curicó, Apalta och man har även expanderat till Argentina (Kaiken Wines), Napa och andra prestigeregioner i Kalifornien. I Kalifornien fokuserar Napa Angel på sin cabernet sauvignon från Napa Valley och Star Angel - en pinot noir från Santa Rita Hills på Central Coast och en syrah från Paso Robles.

Montes jobbar enbart med druvor som speglar terroir, var sig det är i Chile, Argentina eller USA.