Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Caymus Cabernet Sauvignon 2020
Våra kunder tycker

CaymusCabernet Sauvignon 2020

USA, Napa Valley, 750 ml, 14,8%

Caymus Vineyards producerar två viner på cabernet sauvignon - en "Napa Valley" och flaggskeppet "Special Selection". Båda vinerna har aromer och smaker som bara kan uppnås genom lång "hang time". En teknik som kan förstöra skörden om en tidig vinter sätter in. Druvorna får "hänga" på rankan ovanligt ···

Styckvis

899 kr

/flaska
Låda (12 st)

10 788 kr

Smaknotering

Stor, generös doft av mörka bär, tobak och fat. Smaken är fyllig och fruktdriven med sötmogna toner av svarta vinbär, plommon, björnbär och fat (vanilj, kaffe och lite kola). Vinet har en bra balans mellan frukt och syror - med tydliga men inlindade tanniner. Lång eftersmak med lager på lager av mörk frukt.

Drickes
2023-2032
Alkoholhalt
14,8%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2-4 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Caymus Vineyards producerar två viner på cabernet sauvignon - en "Napa Valley" och flaggskeppet "Special Selection". Båda vinerna har aromer och smaker som bara kan uppnås genom lång "hang time". En teknik som kan förstöra skörden om en tidig vinter sätter in. Druvorna får "hänga" på rankan ovanligt länge och utvecklar koncentration, mörkare färg, och mer mogna tanniner. Vinerna får rikare textur och mjukare tanniner och blir mer sammetslik. Caymus båda viner erbjuder ett brett utbud av dofter och smaker inklusive kakao, cassis och vanilj. Druvorna till Caymus Cabernet Sauvignon kommer från en mängd olika lägen i Napa Valley och vinet lagras i runt 16 månader på fransk ek. 

Producenten

"The House of Cabernet"
1940 beslöt familjen att ändra inriktning på sitt jordbruk och starta odling av druvor. Detta är ett beslut de knappast ångrar. 1972 producerade de sitt första vin och framgångarna har inte direkt låtit vänta på sig. I dag är Caymus ett av de mest aktade vinhusen i Napa Valley, framförallt för sina Cabernet Sauvignon viner.

http://www.caymus.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du