Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Delicato Family Brazin Old Vine Zinfandel 2014

Delicato FamilyBrazin Old Vine Zinfandel 2014

USA, Lodi, 750 ml, 14,5%

Brazen betyder ”djärv, utan skam, trotsig, oblyg” på engelska. Delicato Family Vineyards som producerar Brazin har lekt med begreppet och tagit bort bokstaven E och ersatt med bokstaven I (som i zinfandel). Vinet har lagrats på franska och amerikanska ekfat i 7 månader. Vinstockarna är gamla, mellan ···

Styckvis

129 kr

/flaskaOrd. pris 159 kr
Låda (12 st)

1 548 kr

Ord. pris 1 908 kr
Årgång

2014

Druvor

Zinfandel

Smaknotering

Generöst fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, blåbär, björnbär, vanilj och pepparmynta. Servera gärna till en mustig gryta på nötkött och svamp. Passar även utmärkt till grillat kött av nöt, lamm eller vilt.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Brazen betyder ”djärv, utan skam, trotsig, oblyg” på engelska. Delicato Family Vineyards som producerar Brazin har lekt med begreppet och tagit bort bokstaven E och ersatt med bokstaven I (som i zinfandel). Vinet har lagrats på franska och amerikanska ekfat i 7 månader. Vinstockarna är gamla, mellan 40–100 år, de får växa fritt utan någon uppbindning. Vingården bevattnas två gånger per år med ”flood technique”- översvämningsbevattning, metoden innebär att marken översvämmas och dränks helt i vatten. Det gör att vinstockarna stressas vilket leder till att druvorna blir mindre och med mer koncentrerad frukt. Jordmånen är en blandning av stora granit- och ”kullerstenar” som skapar utmärkt naturlig dränering.

Producenten

När Gasparé Indelicato på 1920-talet emigrerade till Kalifornien från den lilla byn Campobello på Sicilien var det helt naturligt för honom att fortsätta med det hans far, farfar och flera generationer hade livnärt sig på – att odla druvor.

Våren 1929 planterades de allra första druvorna och inom några år hade ryktet om Gasparés fina kaliforniendruvor spridit sig i landet, orderblocket var fulltecknat!Men förbudstiden 1919 till 1933 och den påföljande stora depressionen lamslog försäljningen. Gasparé hankade sig fram genom att sälja druvor huvudsakligen till Chicago, där privatpersoner tilläts göra 200 gallon vin för eget bruk.

1935 beslöt sig Gasparé för att själv göra vin av delar av sin skörd, i den gamla höladan på vingården pressades för hand druvorna till det allra första vinet från familjen Indelicato. Den andra generationen bestående av Gasparés söner Vincent, Frank och Anthony drev på och utvecklade företaget genom att utöka produktionen avsevärt och ”skräddarsy” viner till andra vinerier i Kalifornien.

Idag är det Anthonys söner Chris och Jay Indelicato som står vid rodret. Chris, som är vd, fick 2012 den fina utmärkelsen ”Wine Star Award Winner” som årligen delas ut av tidningen Wine Enthusiast Magazine. En vinvärldens motsvarighet till filmvärldens Oscar.

http://www.delicato.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du