Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Columbia Crest Cabernet Sauvignon Grand Estates 2016

Vad tyckte du?

Columbia Crest Cabernet Sauvignon Grand Estates 2016

USA, Columbia Valley, 750 ml, 13%

Ny årgång av en av våra stora kundfavoriter! Druvorna till Grand Estates Cabernet Sauvignon (90 procent cabernet sauvignon, 5 % cabernet franc, 3 % syrah och 2 procent merlot) kommer till största delen från Horse Heaven Hills AVA och Wahluke Slope AVA öster om Cascade Mountain Range. Bergen skyddar ···

Styckvis

149:-

/flaskaOrd. pris 169:-
Låda (12 st)

149:-

/flaska, totalt 1 788:- Ord. pris 2 028:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2016

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah

Smaknotering

Stor doft av choklad, svarta vinbär, björnbär, ekfat, vanilj och kaffebönor. Smaken är medelfyllig och fruktdriven med inlindade tanniner och ett mjukt avslut fyllt av söta kryddor och rostade inslag.  

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av en av våra stora kundfavoriter! Druvorna till Grand Estates Cabernet Sauvignon (90 procent cabernet sauvignon, 5 % cabernet franc, 3 % syrah och 2 procent merlot) kommer till största delen från Horse Heaven Hills AVA och Wahluke Slope AVA öster om Cascade Mountain Range. Bergen skyddar distrikten från nederbörd och området är därför ganska torrt. Tre fjärdedelar av druvorna krossades innan jäsningen och den sista fjärdedelen gick ner i jäskaren med hela bär/druvor. Därefter följde 6-10 dagars urlakning. Den malolaktiska jäsningen skedde delvis i ståltankar och delvis på ekfat. Vinet har lagrats i 16 månader på ekfat - varav en tredjedel var nya.

Producenten

Columbia Crest bildades 1983 och tillhör pionjärerna i Washington State som är en av USAs bästa regioner för svalklimatsviner – viner som har en balans och en friskhet som påminner om den som finns på många ställen i Europa. Egendomen är inriktad på att göra kvalitetsviner men i ganska stora volymer och till bra priser från AVAs (Approved Viticultural Areas) eller distrikt som Coumbia Valley och Horse Heaven Hills. 

Columbia Crest har tillgång till 1000 hektar vinmarker och chefvinmakaren heter Juan Munoz-Oca. Man jobbar med fyra olika vinserier: Two Vines, Grand Estate-series, H3-series och Columbia Crest Reserve. Inget lämnas åt slumpen och Columbia Crest var bland de första i branschen att använda sig av så kallade optiska sorteringsbord för att kunna välja ut de allra bästa druvorna. 

https://www.columbiacrest.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du