Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Andi Knauss Pinot Blanc 2018

Vad tyckte du?

Andi Knauss Pinot Blanc 2018

Ekologisk

Tyskland, Württemberg, 750 ml, 13%

Orange-vin från Andi Knauss som vi tidigare haft med i ett par av våra Naturvinslådor från Dryckesbutiken - bland annat hans otroligt fina Spätburgunder (Pinot Noir). Andi Knauss jobbar ekologiskt i vingården och minimalistiskt med naturjäsning och så liten tillsats av svavel som det bara är möjligt ···

Styckvis

249:-

/flaskaOrd. pris 299:-
Låda (12 st)

249:-

/flaska, totalt 2 988:- Ord. pris 3 588:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2018

Druvor

Pinot Blanc

Smaknotering

Stor komplex doft av tropiska frukter, torkade aprikoser och mineral. Torr, frisk komplex smak av torkade frukter, apriskoser, äpple och mineral. Lång fräsch avslutning. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Orange-vin från Andi Knauss som vi tidigare haft med i ett par av våra Naturvinslådor från Dryckesbutiken - bland annat hans otroligt fina Spätburgunder (Pinot Noir). Andi Knauss jobbar ekologiskt i vingården och minimalistiskt med naturjäsning och så liten tillsats av svavel som det bara är möjligt och vissa viner får inget svavel alls. Pinot Blanc Pure tillhör den senare kategorin av Naturvin med ofiltrerad naturligt jäst druvsaft utan några som helst tillsatser. Druvorna kommer från rankor som planterades 1994. 30 procent av vinet jäste tillsammans med skalen i 6 veckor medan de resterande 70 procenten jäste på ståltank. Vinet lagredes sedan på ekfat, amfora och ståltankar innan de buteljerades i i april i år. Endast 1200 flaskor producerades.   

Producenten

Andi började jobba hos med sin far i familjevingården 2004 som fjärde generationen vinmakare. Idag har han 17 hektar att arbeta med - utspritt på 18 olika vingårdslägen i Strümpfelbach (byn där egendomen är belägen), Beutelsbach och Endersbach på kullarna runt floden Rems. Vingårdarna är belägna på mellan 300-400 meters höjd och består mestadels av kalksten. Arbetet i vingården är ekologiskt (EU Bio-certifierad) och filosofin i vinkällaren är minimalistisk och så naturlig som möjligt med naturjäsning och minimal eller ingen användning av svavel (vilket är ovanligt i Tyskland). 

https://weingut-knauss.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du