Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ashbourne Wines Pinotage Cinsault 2018
Våra kunder tycker

Ashbourne WinesPinotage Cinsault 2018

Sydafrika, Walker Bay, 750 ml, 13,5%

Vinet består av 80% pinotage och resterande cinsault och kommer från rankor som är uppåt 60 år gamla. Skörden påbörjades första veckan i februari, vädret växlade rejält med varmare period än normalt i december, för att sedan bli relativt kallt under januari. Vid skörd var det återigen varmare än nor ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Ett fruktigt och elegant vin med röda bär, björnbär och chark. Avslutningen är lång och komplex med toner som choklad och kaffe som kombineras ihop fint med en ljuvlig tanninstruktur.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Tim Atkin
93p 93 p "Sourced from two parts of the Swartland"

Sourced from two parts of the Swartland, rather than the Hemel-en-Aarde Valley, this is the second vintage of this 80/20 blend. It's a tangy, tart, pomegranate and summer berry style with fine tannins and no wood at all.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet består av 80% pinotage och resterande cinsault och kommer från rankor som är uppåt 60 år gamla. Skörden påbörjades första veckan i februari, vädret växlade rejält med varmare period än normalt i december, för att sedan bli relativt kallt under januari. Vid skörd var det återigen varmare än normalt och skördeperioden blev med andra ord kort och intensiv. Vinet är oekat och fräscht i stilen med de typiska och klassiska dragen av en välgjord pinotage som kombineras ihop perfekt med cinsault som ger vinet en parfymerad ton med röda bär. Tonerna går åt plommon, björnbär, röda bär och lättare toner av charkuterier. Avslutningen är lång och det kommer fram toner av mörka bär, kaffe och choklad som kombineras ihop bra med en fin tanninstruktur.

Producenten

1996 införskaffade Anthony Hamilton Russell de 64 vackert belägna hektar i Hemel-en-Aarde-dalen som utgör Ashbourne Wines. Egendom angränsar i väster till Hamilton Russell Vineyards som han även driver. Ashbourne Wines har blivit känd som den lilla specialisten på pinotage och sauvignon blanc och har utvecklat ett erkännande för sina innovativa, mycket individuella, klassiskt utformade och lagringståliga viner.

 

Vingården är uppkallad efter Anthonys förfader Lord Ashbourne som var lord chancellor på Irland i slutet av 1800-talet.

http://www.ashbournewines.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du