Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Betz Family Winery Quinta Essentia Chenin Blanc 2016

Betz Family WineryQuinta Essentia Chenin Blanc 2016

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14,4%

Druvorna till Quinta Essentia kommer från gamla vingårdar med Chenin Blanc odlas på fyra platser vid foten av bergen i och runt Stellenbosch. De gamla vinstockarna producerar optimal mogen frukt med utmärkt balans mellan socker och syra. Vingårdarna består av bush vines och vinrankorna bär sin frukt ···

Styckvis

349 kr

/flaskaOrd. pris 399 kr
Låda (6 st)

2 094 kr

Ord. pris 2 394 kr
Årgång

2016

Smaknotering

Generöst solmogen lätt tropsik doft med toner av stenfrukt, päron, äpple, mogen citrus och rostade mandlar. Smaken är generös med fräschör med toner avtropisk frukt, brioche, citronzest och rostade mandlar. Vinet har en bra balans mellan frukt och syror och en lång eftersmak.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
14,4%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna till Quinta Essentia kommer från gamla vingårdar med Chenin Blanc odlas på fyra platser vid foten av bergen i och runt Stellenbosch. De gamla vinstockarna producerar optimal mogen frukt med utmärkt balans mellan socker och syra. Vingårdarna består av bush vines och vinrankorna bär sin frukt cirka 20 tum från marken vilket ger frukten full exponering för solen, vilket resulterar i stor smakkoncentration. All frukt skördas för hand.

Producenten

Betz Family introducerade vi för ett par år sedan här på Winefinder och det var en riktigt trevlig bekantskap som blivit lite av en personlig favorit hos oss. Sedan starten 1997 i Washington State och Columbia Valleh har Betz haft som mål att skapa viner med individuell karaktär som är både tillgängliga men samtidigt lagringsbara.

Mantrat är "keep it small, keep it simple and keep it focused" - och den totala produktionen är på inte mer än 3 500 lådor vin. Idag är det sydafrikanska paret Steve and Bridgit Griessel som har tagit över ägandet men vi hittar fortfarande Bob Betz i vingården och vinkällaren. Bob är inte bara är en gudabenådad vinmakare - han är dessutom en av få Masters of Wine som gör sitt eget vin i USA. 

Betz var från början kanske mest känd för sina syrah-viner men han gör en mix av olika blends som lånar inspirationen från både södra Rhône och Bordeaux. På senare år har cabernet sauvignon-vinerna och cabernet blandningarna fått mer uppmärksamhet. Nu har vi inte mindre än fem olika viner från Washington State och Bob i butiken med betoning på just cabernet och Rhône - viner som alla fått mellan 94-98+ poäng. Dessutom gör man nu även vin i Sydafrika. 

https://www.betzfamilywinery.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du