Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
de Morgenzon Maestro White  2015

Vad tyckte du?

de Morgenzon Maestro White 2015

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

Vinet är gjort på en komplex blandning av 26 procent roussanne, 25 procent chardonnay, 19 procent grenache blanc, 17 procent chenin blanc och 13 procent viognier. Druvorna skördades med olika mognadsgrad och pressades som hela klasar. Jäsningen skedde naturligt i blandning av små franska ekfat och c ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Chenin Blanc, Chardonnay, Roussanne, Viognier, Grenache Blanc

Smaknotering

Drickes
2019-2019
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är gjort på en komplex blandning av 26 procent roussanne, 25 procent chardonnay, 19 procent grenache blanc, 17 procent chenin blanc och 13 procent viognier. Druvorna skördades med olika mognadsgrad och pressades som hela klasar. Jäsningen skedde naturligt i blandning av små franska ekfat och cementägg. Efter åtta månader gjordes den slutgiltiga blenden av vinerna. Vinet filtrerardes lätt innan det buteljerades. 

Producenten

De Morgenzon, morgonsolen, var ursprungligen en del av en av de första bondgårdarna i Sydafrika och namnet kommer av att området är ett av de första av stekas av morgonsolen i Stellenbosch där det ligger på toppen av de östra och sydliga sluttningarna på Ribbokkop. Här har det funnits vinrankor sedan 1700-talet.

Sedan 2003 är det Wendy och Hylton Appelbaum som egendomen. Här jobbar man med ett hållbart jordbruk och fokuserar på att göra kvalitetsviner i med Nya Världens fruktintensitet och den Gamla Världens elegans. Paret jobbar stenhårt med biologisk mångfald och har bland annat ett program för bevarandet av olika typer av fauna. Ett udda inslag är att man spelar barockmusik i vingårdarna, dygnet runt, vilket man tror påverkar tillväxten.

Man gör en handfull olika viner från druvor som chardonnay, chenin blanc och sauvignon blanc men också blå druvor som cabernet, syrah, malbec och grenache. 

http://www.demorgenzon.co.za/