Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
de Morgenzon Chardonnay Reserve 2017

Vad tyckte du?

de Morgenzon Chardonnay Reserve 2017

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

Parkerfavorit som fått 92-94 poäng de senaste fem åren. Nya årgång 2017 är så rykande färsk att poängen ännu inte kommit in! Reserve Chardonnay är gjord på handplockade druvor som jäst naturligt i hela klasar och lagrats i 9 månader på franska ekfat (varav 66 procent nya fat) på jästfällningen. Efte ···

Styckvis

419:-

/flaska
Låda (6 st)

419:-

/flaska, totalt 2 514:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2017

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Fyllig och krämig doft med toner av tropisk frukt, söta kryddor, brynt smör och nötter. Smaken är torr och fyllig med en hög syra och en lång, kryddig eftersmak.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Livets Goda
93 p "Stilfullt vin med mycket frukt!"

"Elegant vin med mjuk syra, citrustoner, honungshintade persikor och lätt tropisk fruktighet. Smörnötiga toner adderas med småvegetala vindar i den försiktigt steniga mineraliteten. Snygg krydda i långt avslut. Stilfullt vin med mycket frukt!"

Dina Viner
92 (++) p "Ett djupt, rikt och fylligt vin med solmogen frukt."

"Ett djupt, rikt och fylligt vin med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av päron, persikor, äpple, litchi, lyktfrukter, tropisk frukt, mineraler och fat. Drick 18-24."

Winefinders Wine Team
Parkerfavorit som fått 92-94 poäng de senaste fem åren!

Parkerfavorit som fått 92-94 poäng de senaste fem åren!

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Parkerfavorit som fått 92-94 poäng de senaste fem åren. Nya årgång 2017 är så rykande färsk att poängen ännu inte kommit in! Reserve Chardonnay är gjord på handplockade druvor som jäst naturligt i hela klasar och lagrats i 9 månader på franska ekfat (varav 66 procent nya fat) på jästfällningen. Efter det gjordes ett urval av de bästa faten som lagrades i ytterligare 3 månader. Vinet har buteljerats efter minimal filtrering och är härligt fylligt i stilen. Perfekt till rätter med smörbaserade såser - såväl fisk som fågel!

Producenten

De Morgenzon, morgonsolen, var ursprungligen en del av en av de första bondgårdarna i Sydafrika och namnet kommer av att området är ett av de första av stekas av morgonsolen i Stellenbosch där det ligger på toppen av de östra och sydliga sluttningarna på Ribbokkop. Här har det funnits vinrankor sedan 1700-talet.

Sedan 2003 är det Wendy och Hylton Appelbaum som egendomen. Här jobbar man med ett hållbart jordbruk och fokuserar på att göra kvalitetsviner i med Nya Världens fruktintensitet och den Gamla Världens elegans. Paret jobbar stenhårt med biologisk mångfald och har bland annat ett program för bevarandet av olika typer av fauna. Ett udda inslag är att man spelar barockmusik i vingårdarna, dygnet runt, vilket man tror påverkar tillväxten.

Man gör en handfull olika viner från druvor som chardonnay, chenin blanc och sauvignon blanc men också blå druvor som cabernet, syrah, malbec och grenache. 

http://www.demorgenzon.co.za/