Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Lievland Vineyards Cellar Reserve Syrah 2019
Våra kunder tycker

Lievland VineyardsCellar Reserve Syrah 2019

Sydafrika, Paarl, 750 ml, 14%

Druvorna till Lievlands Reserve Syrah kommer från fem utvalda vingårdar i Paarl och Swartland - en liten bit bort från Stellenbosch där egendomen har sitt hem. Vinet domineras av Syrah men innehåller också små mängder mourvèdre, grenache och cinsault. De skördas för hand i små korgar under de svala···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är frisk och fruktig med toner av skogshallon, björnbär med kryddiga inslag av choklad, örter, peppar och vanilj.  Smaken är inte överraskande även den generöst fruktig som tillsammans med en förförisk syra och mjuka tanniner ger en hamonisk eftersmak med fint kryddiga nyanser. Vegan-vänligt.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
3,1 g/l
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Michel Jamais
"För den här prisnivån är det hela ett oerhört seriöst vin och det är ett vin som varmt kan rekommenderas."

Druvorna kommer från fem vingårdar med olika läge och jordar i Paarl, de skördades för hand under svala morgnar i mars och fördes till vineriet i små plastlådor för att inte skadas. Varje druvsort och vingårdslott vinifierades separat i ståltankar efter två dagars kallurlakning för att förhöja de fruktiga aromerna. För Syrah vinifierades en del druvklasar hela med sina stjälkar, något som dels har ökat kryddigheten i vinet, dels har bidragit till strukturen. Efter 14 dagars jäsning med skalkontakt drogs vinet över franska ekfat som till 15 procent var nya och resten ett till fyra år gamla för malolaktisk jäsning och lagring under sammanlagt 14 månader. Eftersom det inte har klarats med några animaliska produkter är det certifierat som veganvin. För den här prisnivån är det hela ett oerhört seriöst vin och det är ett vin som varmt kan rekommenderas. Drick det nu och de kommande fem sex åren.

Dina Viner
"Ett ungt, friskt vin med ren, solmogen frukt, bra balans"

Ett ungt, friskt vin med ren, solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av björnbär, blåbär, hallon, blommor och mineraler. En cuvée på mestadels Syrah men också en del Mourvèdre Cinsault och Grenache.

Allt om mat
"Bra köp!"

Expressen
"Mums. Bärigt, kryddigt och örtigt. Inte fy skam till käk med med lite drag i smakerna."
"

Druvorna till detta vin plockas under morgontimmarna för att behålla syra och fräschör i frukten. I glaset vilar en blend som domineras av Syrah, men också har druvorna Mourvèdre, Cinsault och Grenache i sig. På nosen: Färska örter, peppar, lätt fatton, jordgubb-, björnbär och hallonkompott. Munkänslan är ganska lätt, med snälla tanniner och en syra som inte gör särskilt mycket väsen av sig. Bärigt, kryddigt och örtigt. Inte fy skam till käk med med lite drag i smakerna. Varför inte grillat med kryddsmör? Mums. Kuriosa. Lievland sägs vara den första sydafrikanska vingården med en kvinnlig vinmakare.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Lievland, direktöversatt betyder det kärlekens land, ligger vid foten av berget Simonsberg i norra delen av Stellenbosch och är charmerande vackert. Vingården grundades 1715 och såldes 1934 till baronen och baronessan Von Stiernhielm från Lettland.

Efter baronens bortgång tog baronessan, Hendrika, över gården och döpte om den till Lievland efter födelseplatsen för hennes man och barn. Hon var den enda kvinnan som drev en stor vinodling i Cape och Lievland sägs vara den första sydafrikanska vingården med en kvinnlig vinmakare. 

Jose Condé och Tyrrel Myburgh, båda partners i MAN Family Wines, köpte vingården 2017. Den lilla gasellen som är avbildad på etiketten mötte dem vid deras första besök på gården och fick tillsammans med kärlekens gud Cupid bli en del av varumärket. Idag samarbetar de med ett antal andra odlare i området, och förfogar över 6 000 hektar vinodlingar.

 

https://lievland.co.za
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du