Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Crystallum Wines Bona Fide Pinot Noir 2021
Våra kunder tycker

Crystallum WinesBona Fide Pinot Noir 2021

Sydafrika, Hemel-en-Aarde, 750 ml, 14%

Ny årgång från träffsäkra sommelierfavoriten Crystallum. Det här är en av Crystallum single vinyeard viner på pinot noir. Bona Fide är latin och betyder ungefär "i goda händer", och det är precis vad denna vingård är. Vingårdsäget är i hjärtat av Hemel-en-Aarde Valley i Walker Bay och är det mest gy ···

Styckvis

449 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 694 kr

Årgång

2021

Smaknotering

Stor, elegant och komplex  doft med fina inslag av blommor, röda bär och mineral. Smaken är medelfyllig, frisk och med komplexa toner av mogna jordgubbar, körsbär och hallon med en lång och välbalanserad eftersmak som har inslag av skog, mineral och ek.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2,6 g/l
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Tim Atkin
96p 96 p "Brooding, herbal and earthy, with notes of tobacco leaf and forest floor, dense plum and dark cherry fruit and some clove spice."

"Bona Fide comes from the lower, clay-rich part of the Vrede Vineyard in the Hemel-en-Aarde Valley, a site that produces two of the Cape´s best Pinot Noirs. Brooding, herbal and earthy, with notes of tobacco leaf and forest floor, dense plum and dark cherry fruit and some clove spice from 70% whole bunches. 2023-30"

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång från träffsäkra sommelierfavoriten Crystallum. Det här är en av Crystallum single vinyeard viner på pinot noir. Bona Fide är latin och betyder ungefär "i goda händer", och det är precis vad denna vingård är. Vingårdsäget är i hjärtat av Hemel-en-Aarde Valley i Walker Bay och är det mest gynnsamma av alla Crystallums marker med jordmån av uppluckrad skiffer och lera. 60% av vinet avstjälkas innan jäsning och jäsningen sker förstås med naturjäst. Vinet lagras 11 månader på franska fat varav 20 procent nya. Enbart cirka 3000 flaskor görs årligen. Årgång 2021 är en lysande årgåne i Sydafrika som gett både otroligt fina viner och en bra volym på skörden. Det är de sydafrikanska vinbönderna inte bortskämda med. 

Producenten

Crystallum startades upp 2007 av bröderna Andrew och Peter-Allan Finlayson som är den tredje generationen Finlayson att göra vin i Sydafrika. Pappa Peter är ägare till Bouchard Finlayson som är känd för sina ypperliga pinot noir och chardonnayviner.

Sönerna började först med sauvignon blanc men nu är siktet helt inställt på att göra förstklassiga viner av de två klassiska Bourgognedruvorna chardonnay och pinot noir. De jobbar aktivt med att hitta speciella lägen som de kan buteljera som "single vineyard". Centrum för verksamheten är en gemensam vin- och olivfarm i Hemel-en-Arde. 

http://www.crystallumwines.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du