Filtrera & anpassa

Viner från Hemel-en-Aarde, Sydafrika

Hemel-en-Aarde är ett av de mest kända vindistrikten i Sydafrika och ligger längs Cape South Coast. Området är känt för sin vackra natur, fantastiska utsikt över havet och enastående viner.Hemel-en-Aarde betyder himmel och jord på afrikaans och ...

Läs mer om Hemel-en-Aarde i Sydafrika
Dölj atlas

Mer om viner från Hemel-en-Aarde


Hemel-en-Aarde är ett av de mest kända vindistrikten i Sydafrika och ligger längs Cape South Coast. Området är känt för sin vackra natur, fantastiska utsikt över havet och enastående viner.

Hemel-en-Aarde betyder 'himmel och jord' på afrikaans och namnet beskriver områdets unika geografi. Det ligger mellan två bergskedjor och havet och detta skapar ett speciellt mikroklimat som passar perfekt för att odla druvor.

Vinodling i Hemel-en-Aarde började på 1970-talet, men det var inte förrän på 1990-talet som området blev känt för sina högkvalitativa viner. Området har sedan dess vuxit och är nu hem för över 15 vingårdar och 20 olika druvsorter.

De mest kända druvsorterna som odlas i Hemel-en-Aarde är Pinot Noir och Chardonnay. Dessa druvor trivs i det svala klimatet och de mineralrika jordarna i området. Därför är vinerna från Hemel-en-Aarde kända för att vara eleganta, mineralrika och med en god syra.

Hemel-en-Aarde är indelat i tre underregioner: Hemel-en-Aarde Valley, Upper Hemel-en-Aarde Valley och Hemel-en-Aarde Ridge. Varje region har sina egna unika jordar och klimatförhållanden, vilket skapar olika smaker i vinerna från varje område.

Utöver att producera fantastiska viner har Hemel-en-Aarde också blivit en populär turistattraktion. Området har flera vinprovningsrum där besökare kan prova på några av de bästa vinerna från området. Dessutom erbjuder Hemel-en-Aarde också många andra aktiviteter såsom vandring, cykling, och valskådning.

Sammanfattningsvis är Hemel-en-Aarde ett vindistrikt i Sydafrika som är känt för sina enastående viner, unika geografi och fantastiska natur. Området är ett måste att besöka för alla vinälskare som vill uppleva några av de bästa vinerna från Sydafrika och njuta av den vackra naturen i området.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du