Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Raats Family Wines Original Chenin Blanc 2017

Vad tyckte du?

Raats Family Wines Original Chenin Blanc 2017

Sydafrika, Coastal Region, 750 ml, 12,5%

Druvorna till detta vin kommer från vingårdar med en genomsnittlig ålder på 35 år. Jordmånen är en mix av granit och Taffelbergssandsten. Druvorna från de olika jordmånerna vinifieras separat för att framhäva jordmånernas typicitet - kalkig karaktär från granitvingårdarna och tropisk frukt från jord ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Chenin Blanc

Smaknotering

Doften är stor och fruktig med inslag av gula äpplen, honung och krita. Smaken är medelfyllig och fruktig med ett läckert avslut.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
92 p "År efter år - ett av de bästa vinerna på druvsorten i hela Sydafrika."

"Raats Original Chenin är Bruwer Raats ofatade chenin blanc - och en riktig klassiker. Vinet är ett av hans mest okomplicerade om du så vill - men får nästa allltid högt eller högsta betyg av den sydafrikanska vinbibeln Platters. Och det är inte så konstigt - det här är en rättfram frisk och fräsch chenin som levererar gul frukt, ananas, rökiga mineraltoner och stenfrukter. Det är så läckert att man får lust att citera Outkast - "so fresh and so clean"! År efter år - det här är ett av de bästa vinerna på druvsorten i hela Sydafrika."

Winefinder
WineSpectator
90 p "Plump and friendly, with a mix of yellow apple, white ginger and chamomile notes backed by a juicy, unadorned finish."

"Plump and friendly, with a mix of yellow apple, white ginger and chamomile notes backed by a juicy, unadorned finish. Drink now through 2019. Tasted twice, with consistent notes. 5,000 cases made."

Dina Viner

"Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, äpple, pomelo, smör, persikor, blommor och mineraler."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Vinet passar till smakrika rätter av fläsk eller till rätter av nötkött eller vilt, gärna serverade med svamp. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Druvorna till detta vin kommer från vingårdar med en genomsnittlig ålder på 35 år. Jordmånen är en mix av granit och Taffelbergssandsten. Druvorna från de olika jordmånerna vinifieras separat för att framhäva jordmånernas typicitet - kalkig karaktär från granitvingårdarna och tropisk frukt från jordmånarna med sandsten. Vinerna lagras med sin jästfällning i 6 månader innan de buteljeras.

Producenten

Raats Family Wines drevs ursprungligen som ett joint venture av börderna Bruwer och Jasper Raats tillsammans med fadern Jasper Senior (som dog 2009). Idag är det Bruwer Raats som sköter det mesta tillsammans med kusinen Gavin Bruwer Slabber. Fokus är på de två historiskt viktiga druvsorterna chenin blanc och cabernet franc - och Raats gör några av landets allra bästa viner på just de druvorna. Med ett outtröttligt engagemang och en nyfiken expermientlusta har Bruwer bland annat jobbat med så kallad "high density planting" i sin nu omtalade Eden Vineyard - som är en av landets tätast planterade vingårdar.

Tillsammans med Gavin har han nu även startat B Vintners som de själva beskriver som ett ”vinupptäckarföretag” med syfte att återupptäcka det sydafrikanska vinarvet. Man samlar in druvor från vad de anser är de mest spännande områdena med huvudfokus på Stellenbosch. Och samarbetet med Mzokhona Mvemve i MR D’Compostella, som inleddes i början av 00-talet, är numera legendariskt.

Raats Family räknas också som en av Sydafrikas absolut bästa producenter med mängder av utmärkelser. Tim Atkin rankar egendomen som en andra cru (att jämföra med Pichon Comtesse ex i Bordeaux) i sin årliga ranking av Sydafrikas vinegendomar och Bruwer Raats blev historisk 2017 när den sydafrikanska vinbibeln Platter’s gav han och hans medarbetare inte mindre än 8 fullpängare - men också utmärkelsen Winery of the Year!

http://www.raats.co.za/