Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Uppsala Brygghus Blandlåda öl från Uppsala Brygghus Volym 3

Vad tyckte du?

Uppsala Brygghus Blandlåda öl från Uppsala Brygghus Volym 3

Sverige, Uppland, 330 ml, 5,8%

Efter succérna med de mixade öllådorna från Uppsala Brygghus kommer här Volym 3. Lådan består av totalt 24 flaskor i 7 olika stilar med favoriter från de tidigare lådorna och tre helt nya sorter. De varianter som återfinns Lager, Ale, APA, IPA, Berliner Weisse, Mörk lager och Stout. Perfekt för öläl ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Linnaeus Ekologisk Lager, 5,1% (6 flaskor)

Linnaeus ekologisk lager är en hyllning till Uppsalas blomsterkung. Ölet är en lager av öltypen Helles, som karakteriseras av en lätt söt maltig smak med låg beska. En riktigt god lager, utan krusiduller, men bryggt på ett hantverksmässigt sätt med de bästa ekologiska råvaror. Som alla öl från Uppsala Brygghus är även Linnaeus ekologisk lager ofiltrerad och opastöriserad, för att få med så mycket smak som möjligt i flaskan. Denna lager passar utmärkt till svensk eller centraleuropeisk husmanskost, eller för sig själv, när du bara vill ha en helt vanlig lager.

 

Hopsession APA, 4,5% (4 flaskor)

Hopsession är en session pale ale med mycket smak, men lite lägre alkoholhalt (APA är en förkortning på "American Pale Ale", en stil med mindre beska och alkoholhalt än en IPA). För en mjukare munkänsla har Uppsala Brygghus använt sig av en viss del omältat vete och havre. Humlen står främst för smak och arom i denna öl. Genom att använda stora mängder Mosaic, Citra och Amarillo sent ikoket och i jästtanken, får de mycket smak och arom men en liten beska. Hopsession är en öl som passar bra som sällskapsdryck, men även till smakrik mat.

 

Snakehead IPA, 6,6% (4 flaskor)

IPA står för ”India Pale Ale” och är en klassisk ölstil med mer beska och högre alkoholhalt än en vanlig öl. Stilen togs fram för att överleva de långa skeppsresorna  till sjöss. En enkel maltbas sätter scenen för humlen som dominerar beska, smak och arom. Smak och doft från tropiska frukter och citrustoner kommer från humlesorterna Citra och Mosaic, som samspelar med Simcoes typiska smak av tallbarr och blodapelsin. Snakehead passar bra till kryddstarka maträtter och BBQ, men kan lika bra stå för sig själv.

 

Go West IPA, 6,0% (3 flaskor)

Go Westär en klassisk West Coast IPA med en med bra humlebett, så som en IPA brukade smaka när en amerikanerna återuppfann stilen. För smak och arom så har man här använt humlesorterna citra, simcoe och cascade.

 

Shazam Berliner Weisse, 5,1% (2 flaskor)

Shazam är en Berliner Weisse, ensyrlig veteöl som innan jäsningen har syrats med mjölksyrebakterier. I Shazam har vi valt att komplettera ölets syrlighet med surkörsbär och granatäpple. Dena komo ger ölet en vacker ljusröd färg och en fräsch fruktig karaktär.

 

Svartskägg mörk lager, 5,0% (3 flaskor)

Svartskägg lager är en mörk lager i tjeckisk stil. De mörka malttonerna, karamellmalten och den rostade malten bidrar med en komplex och smakrik maltkropp som balanseras med kryddiga humletoner från tjeckisk Saazhumle. Den tjeckiska lagerjästen och den långa kallagringen ger en ren och frisk jäsningsprofil, typisk för lageröl. Svartskägg passar till husmanskost eftersom maltsötman möter upp matens sälta.

 

Imperial Winter Stout, 10,5% (2 flaska)

Imperial Winter Stout 2017 är Uppsala Brygghus första årgångsöl. Mörk som midvinternatten och laddat med smak. Sina 10,5% alkohol får den från mängder av pale ale malt, havre, karamellmalt, svartmalt och rostat korn. Mörk muscovadosocker kompletterar de karamelliga och rostade maltnoter med en diskret lakritston. Den hela toppas med tydliga toner av citrus och tallbarr, som kommer från humlesorterna Chinook, Centennial och Simcoe.

Alkoholhalt
5,8%
Flaskstorlek
330 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/52351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Efter succérna med de mixade öllådorna från Uppsala Brygghus kommer här Volym 3. Lådan består av totalt 24 flaskor i 7 olika stilar med favoriter från de tidigare lådorna och tre helt nya sorter. De varianter som återfinns Lager, Ale, APA, IPA, Berliner Weisse, Mörk lager och Stout. Perfekt för ölälskaren!

Producenten

Uppsala Brygghus grundades av en grupp ölentusiaster som tillsammans har stor erfarenhet av ölbranschen. Med stor bryggerfarenhet och expertis i jästhantering producerar Uppsala Brygghus opastöriserad och ofiltrerad öl av högsta kvalitet.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du