Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Baron de Ley Rioja Tres Viñas Blanco Reserva 2014

Vad tyckte du?

Baron de Ley Rioja Tres Viñas Blanco Reserva 2014

Spanien, Rioja, 750 ml, 13%

Kraftfull vit Rioja från Baron de Ley. Druvorna handplockas vid optimal mognad och en strikt selektering görs. Druvsorterna vinifieras separat för att sedan blendas och lagras i 12 månader på amerikanska barriquer om 225 liter och sedan yttligare 12 månader på flaska. Druvblenden består av 70% viura ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Malvasia/Malvoisie, Viura, Grenache Blanc

Smaknotering

Koncentrerad och fruktig doft med toner av gula äpplen, nötter, fat, honung och örter. Smaken är frisk och koncentrerat fruktig med toner av gula äpplen, smör, nötter och fat. Lång fruktig eftersmak.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

WineAdvocate
91+ p "The wine is fresh with moderate alcohol and good acidity. It should develop nicely in bottle."

The well-oaked 2014 3 Viñas Reserva still shows plenty of aromas from its élevage in barrel. It´s a blend of 70% Viura with 15% each Malvasía Riojana and Garnacha Blanca from old vines in the Najerilla Valley. It fermented separately in stainless steel and was blended and aged for one year in new American oak barrels. The American oak gives it a certain profile, with sweet spices, vanilla and coconut that is not for all palates. The wine is fresh with moderate alcohol and good acidity. It should develop nicely in bottle.

Decanter
90 p "It has tightly furled energy and drive, oak merely a background shadow."

Spiced oak, apple and lemon aromas with white peach and nectarine flavours. It has tightly furled energy and drive, oak merely a background shadow.

James Suckling
90 p "This is a distinctive wine with a lively palate for a four-year-old white Rioja."

Plenty of pineapple and toast here with hints of lemon and resin. This is a distinctive wine with a lively palate for a four-year-old white Rioja. The crisp finish makes this food-friendly. A blend of viura, malvasia and garnacha blanca.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Kraftfull vit Rioja från Baron de Ley. Druvorna handplockas vid optimal mognad och en strikt selektering görs. Druvsorterna vinifieras separat för att sedan blendas och lagras i 12 månader på amerikanska barriquer om 225 liter och sedan yttligare 12 månader på flaska. Druvblenden består av 70% viura, 15% malvasia och 15% garnacha blanca. Passar till smakrika rätter av fisk, fågel eller vegetariskt.




Producenten

Baron de Ley är en av de riktigt välkända Riojaproducenterna. Vineriet ligger till och med i ett gammalt kloster. Byggnaden uppfördes redan 1548 och var då den ytterligaste gränsen mellan kungarikena Castile och Navarre. Benediktinerordens era tog slut 1836 när spanska kyrkans egendomar konfiskerades. Under kommande 150 år bytte gården ägare många gånger innan Barn de Leys grundare tog över år 1985. Under kommande tio-årsperiod renoverades ägorna för att bygga ett vineri. Idag driver man således ett av de namnkunnigaste vinerierna i Rioja. Man har också den stora fördelen att vingårdarna ligger alldeles i anslutning till vineriet. Druvorna handskördas och varje år går man manuellt igenom 850,000 kilo druvor för att välja ut de finaste klasarna. Vinerna jäses i fat som rymmer mellan 10,000-14,000 liter vin, medan den efterföljande fatlagringen sker på 250-liters barriquer. Deras källare rymmer 3,000 franska och 12,000 amerikanska ekfat som varje år fylls med egendomens vin. Efter buteljering får flaskorna ligga ytterligare en period i vineriets källare innan det släpps på marknaden. Minsta perioden för flasklagring ä 18 månader.


http://www.barondeley.com/en