Filtrera & anpassa

Viner med Viura

Vindruvan Viura, också känd som Macabeo, är en vit druva som huvudsakligen odlas i Spanien, men även i andra delar av världen. Dess ursprungliga hemvist är regionen Rioja i norra Spanien där den odlas på höga höjder för att ge en naturlig syrahalt ...

Läs mer om Viura

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Viura

Vindruvan Viura, också känd som Macabeo, är en vit druva som huvudsakligen odlas i Spanien, men även i andra delar av världen. Dess ursprungliga hemvist är regionen Rioja i norra Spanien där den odlas på höga höjder för att ge en naturlig syrahalt och balanserad syra i vinet.

Vindruvan används oftast för att producera vita viner, inklusive cava, en mousserande vin som är liknande champagne. Viura ger dessa viner en ljus färg, med subtila smaker av gröna äpplen, citrus och mandlar. Förutom detta, ger druvan också viner med en mjuk textur och hög alkoholhalt, vilket gör det en utmärkt komplement till en mängd olika maträtter.

Viura passar perfekt till fisk- och skaldjursrätter, liksom till milda ostar. Druvan fungerar också utmärkt med kryddig mat, då dess höga syra hjälper till att balansera kryddorna i rätterna. Till exempel, en paella med skaldjur eller grönsaker, eller en kycklingrätt med en tomatbaserad sås skulle vara en perfekt matchning med en Viura-baserad vitvin.

Sammanfattningsvis, Viura är en välkänd vit druva som är väl anpassad till den spanska regionen Rioja och används för att producera många olika typer av vita viner, inklusive cava. Den passar bra till en mängd olika maträtter, särskilt fisk, skaldjur och kryddig mat. Om du letar efter ett mångsidigt vin med en mjuk textur och hög alkoholhalt, så är Viura ett bra val att prova.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du