Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Miguel Merino Rioja Reserva 2007

Vad tyckte du?

Miguel Merino Rioja Reserva 2007

Spanien, Rioja, 750 ml, 14%

  Mogen Rioja från Miguel Merino! Miguels vinmakningsstil tillhör den moderna skolan i Rioja. Istället för traditionella amerikanska ekfat använder han sig av en mix med ekstavar av både fransk och amerikansk ek i samma fat. Vinet laras i 19 månader på ekfaten och får en intensivt fruktig och gener ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2007

Druvor

Tempranillo, Graciano

Smaknotering

Mogen doft med inslag av röda bär, kryddor, stall och ekfat. Smaken är medelfyllig och välbalanserad med fin frukt- och bärintensitet med inlindade runda tanniner och lång eftersmak.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Mogen Rioja från Miguel Merino! Miguels vinmakningsstil tillhör den moderna skolan i Rioja. Istället för traditionella amerikanska ekfat använder han sig av en mix med ekstavar av både fransk och amerikansk ek i samma fat. Vinet laras i 19 månader på ekfaten och får en intensivt fruktig och generös stil. Denna 11 år gamla Rioja börjar verkligen öppna upp sig och är perfekt för dig som vill ha ett moget vin men som inte har tålamodet att vänta.

Producenten

Miguel Merino var tidigare I sin karriär en framgångsrik importör av spanska viner i USA. Under alla dessa år närde han en egen dröm – att få driva ett eget vineri. Under 90-talet hade drömmen blivit sann när han slog sig ned i den medeltida byn Briones (som en av endast 827 invånare), belägen 35 kilometer nordost om Logroño. År 1994 kunde han skörda sina första druvor. Än idag är skördarna små – enbart 2.900 lådor produceras årligen.