Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Tinta Fino

Vindruvan Tinta Fino, också känd som Tempranillo, är en av de mest odlade druvsorterna i Spanien och är särskilt vanlig i regionerna Rioja och Ribera del Duero. Denna druva trivs i ett varmt och torrt klimat och odlas på hög höjd vilket ger den en ...

Läs mer om Tinta Fino
Dölj atlas

Mer om vin med Tinta Fino

Vindruvan Tinta Fino, också känd som Tempranillo, är en av de mest odlade druvsorterna i Spanien och är särskilt vanlig i regionerna Rioja och Ribera del Duero. Denna druva trivs i ett varmt och torrt klimat och odlas på hög höjd vilket ger den en intensiv smakprofil. Tinta Fino är en druva som ger viner med en hög alkoholhalt och med tanniner som ger struktur och längd till vinet.

När det gäller mat, passar Tinta Fino väl ihop med en mängd olika rätter. Vinet har ofta smaker av mörka bär och körsbär, vilket gör det till en perfekt matchning till grillat kött, särskilt nötkött och lamm. Vinet fungerar också bra ihop med kraftiga och smakrika rätter som grytor och stekar. Dess höga syrahalt gör att det fungerar bra med sura smaker som tomater och vinäger, vilket gör det till en utmärkt kompanjon till tomatbaserade rätter som pasta eller pizza.

?'ven om Tinta Fino är en populär druva i Spanien, så odlas den även i andra delar av världen, inklusive Portugal, Argentina, USA och Australien. Denna druva anses vara en av de viktigaste och mest representativa druvsorterna i Spanien och är en av huvudingredienserna i några av de mest prestigefyllda spanska vinerna.

Sammanfattningsvis är Tinta Fino en druva som trivs i varmt och torrt klimat, odlas på hög höjd och ger viner med hög alkoholhalt och tanniner. Denna druva passar särskilt bra till grillat kött, grytor och stekar, men fungerar också bra med tomatbaserade rätter. Tinta Fino är en viktig druva i Spanien och är en av huvudingredienserna i några av de mest prestigefyllda spanska vinerna.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du