Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Adega Maior de Mendoza Fulget Albariño 2011

Adega Maior de MendozaFulget Albariño 2011

Spanien, Rías Baixas, 750 ml, 12,5%

I juni 2013 gick det att i bl a Dagens Industri och Livets Goda läsa om att Systembolaget återkallat ett vin som vid lansering ansågs vara bättre än vid provningen inför upphandlingen. Vinet har fått fina omdömen i svensk och internationell vinpress. Fulget 2011 har bl a fått guldmedalj i års uppl ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är frisk med inslag av citrus, äpple, vita blommor och färska örter. Smaken är fruktig med en livlig syra och god balans.

Drickes
2019-2015
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Decanter
91p

Här stiger anden upp ur flaskan! Detta är ett rödvin med en elegant doft och komplex, fruktig smak med kryddor, sötma och lång eftersmak.

Albariño är Spaniens vitvinsdruva nr 1. Druvan växer i Galicien och mestadels i de fuktiga dalarna i Rias Baixas. Vinerna har en läcker äppligt fruktig doft och på samma gång en stram och mycket frisk syra. De passar både att drickas ensamma men också till skaldjur och lättare fiskrätter.

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Albariño är Spaniens vitvinsdruva nr 1. Druvan växer i Galicien och mestadels i de fuktiga dalarna i Rias Baixas. Vinerna har en läcker äppligt fruktig doft och på samma gång en stram och mycket frisk syra. De passar både att drickas ensamma men också till skaldjur och lättare fiskrätter.

Vinet

I juni 2013 gick det att i bl a Dagens Industri och Livets Goda läsa om att Systembolaget återkallat ett vin som vid lansering ansågs vara bättre än vid provningen inför upphandlingen. Vinet har fått fina omdömen i svensk och internationell vinpress. Fulget 2011 har bl a fått guldmedalj i års upplaga av International Wine Challenge och tidskriften Decanter ger vinet höga 91 poäng. DRUVA 100% albariño

Producenten

Maior de Mendoza är ett familjeföretag som grundades av José Barros Cuervo, en av pionjärerna i Albariño-världen. I början marknadsförde firman sina viner enbart lokalt, men den utvecklingen av vinerna och exporten har varit kontinuerligt och finns nu i 15 länder och man tar emot utmärkelser i de mest prestigefyllda vintävlingarna världen över. ?"ven dessa dagar är det en av de referenserna för ursprungsbeteckningen Rias Baixas.Maior de Mendoza håller sitt familjeföretags rötter och värderingar med en företagskultur som bygger på passionen för druvan Albariño och syftar till att alltid presentera den med sitt allra bästa uttryck. Detta är ett åtagande av den tekniska personalen som leds av Cristina Mantilla, en av de viktigaste vinmakarna i landet och en av de människor som bäst förstår druvsorten Albariño.
http://www.maiordemendoza.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du