Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ferrer Bobet Vinyes Vellas  2010

Vad tyckte du?

Ferrer Bobet Vinyes Vellas 2010

Spanien, Priorat, 750 ml, 14%

 

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2010

Smaknotering

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

Vinet

 

Producenten

Producenten

För Ferrer Bobet handlar allting om respekt. Respekt för gamla traditioner. Respekt för den sociala och ekonomiska utvecklingen i Katalonien. Respekt mellan ägarfamiljerna: Ferrer-Salat och Bobet. Och slutligen respekt för de vinälskare som skall njuta av deras viner. Målet är att uppnå renhet i frukten som reflekterar området Priorat. Sergi Ferrer-Salat och Raül Bobet släppte sitt första vin år 2008.

De håller till i Porrera som är det svalaste läget i Priorat. Området påverkas av nordöstliga vindar med medelhavet som modererande effekt på kylan. Ferrer Bobet jobbar dessutom tillsammans med några av regionens brantaste vingårdar: alla dessa faktorer bidrar till stora skillnader mellan dag- och natttemperaturer vilket i slutändan påverkar vinets slutliga kvalitet positivt genom optimal fenolisk mognad, bibehållen syra och fräschör i aromerna. Jordmånen är skiffer - lokalt kallad llicorella. Här växer deras hundraåriga rankor av carinyena och garnatxa negra från gamla vingårdar som de arbetar tillsammans med. Deras egna vingårdar planterades 2004 och 2005 med carinyena, garnatxa negra, syrah, cabernet sauvignon, viognier och roussane.

Av de totalt 70 hektaren är enbart 15 hektar upp-odlad. Allting är ekologiskt odlat och man utesluter kemikalier. I vineriert sköts allting lika minutiöst med gravitation, handsortering och individuell jäsning av varje enskilt vingårdsläge. Man använder franska barriquer med en minsta lagring om 15 månader.