Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Els Vinyerons Lluerna Act 2019

Els VinyeronsLluerna Act 2019

Ekologisk

Spanien, Penedès, 750 ml, 13%

Els Vinyerons vita ACT Lluerna består av 100% Xarel-lo, en druva som man annars främst ser i cava-sammanhang - i denna skrud är det en frisk och torr variant med citrus och mineral i både doft och smak. Rankornas ålder är 10-80 år. Druvorna handskördas ner i små lådor innan direkt press. Jäser och l ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Xarel-lo

Smaknotering

Stor blommig doft av mogen citrus, mineral och äpplen. Smaken är torr, juicig med inslag av mogen citrus, vita blommor och mineral och en fin liten oljighet i eftersmaken. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Els Vinyerons vita ACT Lluerna består av 100% Xarel-lo, en druva som man annars främst ser i cava-sammanhang - i denna skrud är det en frisk och torr variant med citrus och mineral i både doft och smak. Rankornas ålder är 10-80 år. Druvorna handskördas ner i små lådor innan direkt press. Jäser och lagras sedan med jästfällning i ståltank under fem månader. Sedan blandas viner med en liten del av årgång 2016 som dom sparat på 300-liters ekfat. Vinet får vila på tank efter blandningen i några veckor innan buteljering.

Dryckesbutikens ACT-etikett: Viner som uppmuntrar till förändring!

 

Alla människor förtjänar att bli behandlade lika och med samma grundläggande skydd för mänskliga rättigheter.

Tyvärr är det inte så det ser ut idag och den utbredda segregeringen samt de starkt befästa diskriminerande strukturerna i vårt samhälle är ett faktum vi anser är ett allvarligt problem. 

Vi strävar efter att göra en förändring genom att öka medvetenheten och genom att belysa denna dåligt fördelade maktbalans. 

 

Vi vill se en ständigt växande tolerans, kunskap, kärlek och medkänsla och har av den anledningen skapat ACT-vinerna, där 2% av försäljningen går till att ekonomiskt stötta organisationer som jobbar för mänskliga rättigheter. 

 

 

Du kan läsa mer på vår hemsida under ACT-fliken.

www.dryckesbutiken.se/act/

 

Njut av vinerna, sprid glädje och uppmuntra positiva aktioner!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du